Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

 

14.11.09 Russlí smečka, kromě Shelli, a Míra se vydali na naháňku. Cesta byla dlouhá, až ke Klatovům. Lovci byli úspěšní - ulovilo se sedm kusů černé, liška a dvě srny, které strhli psi- ne ovšem ti naši :-) Ti opět excelovali. Dokázali ve třech zastavit patnáctikilové sele a držet ho na místě až do doby než přišel střelec. Vrátili se všichni unavení, ale v pořádku. Míra ještě navíc nadšený  z úžasné práce všech našich psů - i Bona se již osmělila a začal pracovat naplno jako ostatní naši Jaci!

Obrazek

Obrazek

 

10.11.09 Na Equichannelu vyšel článek o pardubickém dvojboji. ZDE

Obrazek

 

7.11.09 Rychlá sobota - zvládáme vše :-)

Ráno jsme se zastavili na speciální výstavě holubů ve Lhotě pod Libčanami, kde jsme měli i my své favority...Před polednem jsme pokračovali směr Poděbrady, Přední Lhota kde se konal Trh koní. V areálu rodiny Kurkových tu kromě trhu probíhaly i závody spřežení. Přijeli jsme právě ve chvíli kdy na kolbiště vjížděl Pavlík Groulu a světe div se, se dvěma hnědáky! Prý už konečně sehnal hnědou barvu :-) Všude plno známých od koní, všude samý Berousek :-) V jezdecké hale probíhal současně se závody trh koní. Po většinou tu byly koně, kteří se točí mezi ,,světskými´´, ale byl tu například i Ing. Mestenhauser se svými jezdeckými poníky. Všichni koníci spořádaně stály na štontech podel zdí a vůbec jim nevadil hluk přítomných, dobře se bavících koňáků. Potkali jsme se tu s panem Potměšilem. Vzhledem k tomu, že mu již delší dobu slibujeme návštěvu, neodolali jsme pozvání a jeli mu obhlédnout jeho chovné stádečko a důchodce Barona. A byli jsme překvapeni. Ty nejlepší belgické kobylky z republiky se tu mají jako v ráji. Stejně tak 2566 Baron, který se tu dostává zpět do kondice. Náročná,ale zajímavá sobota! :-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

FOTOGALERIE

 

2.11.09 Rozárka se dnes podívala poprvé ven. S maminkou se prošly chviličku po dvoře a zase rychle šupajdily do teplíčka. Róza, jako každé hříbátko, běhala jako šílená, poskakovala jako kozička a ukazovala, že dráha sportovního koně je již slibně našlápnutá.... :-)

              ObrazekObrazek

Obrazek

 

28.10.09 Na Euichannelu vyšel článek o třídění hřebců na Dvorkách ZDE  a byly zde uveřejněny i výsledky Výkonostních zkoušek chladnokrevných hřebců v Klokočově, kde jsme se byli podívat - bohužel bez foťáku :-(  ZDE si můžete prohlédnout kompletní bodové ohodnocení hřebců.

Obrazek

 

25.10.09 Neděle večer, 21.15. hod. - jdeme spát. Tak jo, jdu se ještě mrknout na kobylu. Taťko honem, rodíme! Při mém příchodu začala kobyla malounko tlačit, ale nebyl pochyb... Pak už to šlo vše šup na šup - v 21.30 je malá venku, v 22.odchází lůžko a 22.15 se Rozárka poprvé postavila. Neuvěřitelně hladký průběh a naše velká radost. Když se potom malá sama kolem 22.30 napila, uléhali jsme spokojení. Nad ránem se při Mírově kontrole i vykakala. Riga zvládla vše krásně. Museli jsme ji s malou sice pomoct - je opravdu obrovská, ale vše ostatní zvládly holky sami. Maminka si, potom co si oddychla, miminko očistila a začalo ho hlídat jako oko v hlavě. Raní měření teploty proběhlo bez problémů - mrňousek už mi utíkala po boxe.

Jako prvnička Riga potvrdila pravidlo - kapky na vemínku, do 24.hod hříbátko.

Obrazek

 Vítáme Tě Rozárko!

 

24.10.09 Hubertova jízda Hubiles - jelikož jsme měli dopředu naplánované kování, zůstal Míra doma a na výlet jsme se vydalli pouze s Miruškou,Míšou, Béďou, Martinem a Brunem :-)Zvládli jsme to sami vše v poklidu a bez větších komplikací.

Hubertova jízda byla spíše vyjížďkou - neskákalo se. Třicetpět sedlových koní a šest vozů se vydalo po jedenácté hodině do luk a polí kolem Smržova. Na svačinu přijeli na místní koupaliště. Při cestě zpět měla Míša malou nehodu a nedobrovolně vystoupila z Bedřichova sedla. Naštěstí se ani jednomu nic vážného nestalo. Pád vypadal ošklivě a tak Míša dostala od pořadatelů bolestné - ,,pytel´´ dobrůtek :-)

Na Hubertu byl i Heraklit - bývalý parťák Hiszpana a Míry. Atosek zaučoval mladého spolubojovníka a tvářil se velice spokojeně :-)

Obrazek

Obrazek

FOTOGALERIE

 

23.10.09 Třídění chladnokrevných hřebečků, Chov koní Janovice - Dvorka.

Opět nás navštívil Tomáš Janda a my jsme spolu s ním vydali na Dvorka na třídění hřebců. Článek se připravuje na Equichannelu.

Prozatím alepsoň FOTOGALERIE

Obrazek

 

19.10.09 Počasí se trochu umoudřilo, přestalo sněžit a tak jsme mohli začít opět ,,venčit´´ naše koňské miláčky. Matka před porodem to velice uvítala..... Je zvyklá chodit na celý den ven takže doufáme, že porod proběhne hladce.

Obrazek

 

16.10.09 Hubertova jízda Jetřichov - vzhledem k nadílce sněhu, jsme se rozhodli plánovanou účast zrušit. Přece jen hřebci se díky přítomnosti kobylek snadno zapotí a tak není v takové zimě o co stát. Zdraví našich koní je na prvním místě! :-)

Když ne s koňmi, tak alespoň na chvíli autem - zima byla opravdu velká a tak jsme radši s Miru pospíchali k babičce na svíčkovou :-)

Pár fotek ze zahájení naleznete ZDE

Obrazek

 

14.10.09 Takto to u nás momentálně vypadá..... :-) Jediný, komu se to libí, jsou psi - řádí ve sněhu jako diví. Výběhy jsou bohužel jedno velké kluziště, takže koníci z prvního sněhu nebudou mít nic.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

10.10.09 Rozhodli jsme se, že ač jsme letos příliš nesportovali, je nutné sezonu ukončit. A tak jsme pozvali rodinu, přátelé a při té příležitosti i zapili Mirušku a oslavili nějaké to životní jubileum. Bylo to fajn, stoli se prohýbali pod dobrůtkami, Mojito i Plzeň tekli proudem a nám nevadil ani déšť ani zima. Bylo to moc prima a moc děkujeme všem zúčastněným!

Obrazek

Obrazek 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

6.10.09 Helena G. - známá fotografka, novinářka a v neposlední řadě provozovatelka Equichannelu, rozšířila svoje působení :-)

Nově vznikl virtuální obchod s bega tématikou.  OBCHOD .

Navštivte její stránky, pokochejte se, nakupte a potom se radujte z té krásy tak jako my :-)

Obrazek

Obrazek

 

4.10.09 Náročný ,,trojboj´´ jsme ukončili na naháňce v Polici nad Metují. Opět v komplet russllím složení :-) a opět mírně pozdě - ty rána nám prostě nejdou.....

Střelců bylo, dle mého mínění, o trochu více něž minule, asi se rozkřiklo, jak úspěšní jsme posledně byli :-)

Bohužel se, i přez velkou snahu pejsků a honců, nic neulovilo. Respektivě jsme na žádnou zvěř nenarazili. Po pěkném, ale dosti větrném dni jsme si dali rychle na Slavném oběd a ujížděli odpočívat domů.

I z dnešního dne si odnášíme jeden poznatek: Ne pro všechny jsou zásady zásadou a tak překonat nepřokonatelný odpor k Border teriérům (nic proti tomuto fajn plemenu), Fronterám.... není zase takový problém!!!

My jsme spokojeni s tím co máme a proto nic měnit nebudeme.

Psát, že ani z této akce se ,,nezachovaly´´ žádné snímky, je mi již trošku trapné :-)

Obrazek

 

3.10.09 V sobotu jsme pokračovali další koňskou akcí - tentokrát to byla Hubertova jízda v Boharyni, kterou pořádala Selská Jízda Nechanice ve spolupráci s JK Boharyně.

Ráno jsme udělali taxi pro mini koně z Lípi a ujížděli na poslední chvíli směr Boharyně.

Koníků se sešlo poměrně méně než loňské roky, ale to vůbec nevadilo, projížďka to byla hezká. Obzvlášť pro mě - Béďa byl naprosto v klidu, jako by snad ani nebyl hřebec a tak jsme mohli konstatovat, že naše hubertovské oťukávání sklízí ovoce a snad již brzy bude moct znovu usednout do sedla i Míša. A ještě něčím pro mě byl tento hubert ,,krásný´´. Jako jediná jsem v nenápadné šimlíkovi poznala ,,moje miminko Roječka´´. Jsem moc ráda, že se po všech peripetiích, plzeňském lhaní a nyburském koncentráku, dostal tam kde je. Doufám, že se brzy znovu zakulatí a bude majitelům dělat stejnou radost, jako dělal mě.... :-)

ObrazekRoječek před prodejem

Trasa huberta vedla, jako již tradičně, na parkoviště  Hrádku u Nechanic. Zde byla pauza a moc dobré občerstvení. Po pauze se jelo přez Kunčice do Boharyně. Celý den svítilo sluníčko a vládla pohoda. Těšíme se na další ročník.

Bohužel i z této akce jsou fotky v nenávratnu.... :-(((

Obrazek

 V Hradeckém deníku vyšla REPORTÁŽ z této Hubertovy jízdy.

Bohužel si z této akce odvážíme nepěkný poznatek - ne všechna zklamání jsou tak velká, jak se na první pohled zdají. Oni jsou ještě větší.....

 

2.10.09 Naše cesty vedly tentokrát do polské Wroclavi. V úžasném areálu městské jízdárny se tu konalo Mistrovství Polska ve westernových soutěžích. Jelikož se závodů účastnil i Mírův dlouholetý kamarád Franta, nemohli jsme chyběť. První soutěž ve které Franta a Daky ( MG DOC JOE CHEX ) startovali, byl reining. Příliš se jim nedařilo a tak z toho nakonec bylo předposlední místo. Následný pleasure byl o něčem jiném :-) a tak se Franta mohl radovat z druhého místa. Moc gratulujeme! Mirečce se na závodech velice líbilo a vyžadovala neustále sedět na klíně, aby měla dobrý přehled :-)

Bohužel jsem nedopatřením vymazala všechny fotky z tohoto fajn dne :-(

Obrazek 

26.9.09. a 27.9.09 V sobotu jsme přijali pozvaní rodiny Říhových a vyrazili jsme na Hubertovu jízdu do Mladých Buků. Od rána vykukovalo sluníčko, které slibovalo prima den :-) A nemýlili jsme se. Kulisa nedalekých Krkonoš, kopečky, sluníčko.... krásný den. Béďa byl poněkud rozrušený. Od pana Pechana přijelo hodně moc poníčků a ty v něm nejspíš vzbuzovali vzpomínky na jeho nedávné povinnosti plemeníka :-)  Byl hodně rozrušený, řehtal... Byla to jeho premiéra mezi koňmi pod sedlem a tak jsme měli v úmyslu pouze klidné okoukání a v případě příznivých podmínek lehčí skůček. Jezdilo se po okolních loukách kde se Béďa pěkně opohyboval, takže jsem se odvážila i na pár skoků, které překonával fantasticky, nechal se v klidu přivézt až ke skoku a ničeho se nebál :-) Ukázal, že je opravdu hřebec a tulení ze zadu není opravdu to pravé ořechové.... Při nakládání do vozíku na cestu domů, se nám náš hřebeček rozhodl protestovat a tak byl poprvé, co je u nás, umravněn. Doma jsme zkusili nakládání znovu a s velkou radostí jsme konstatovali, že zádrhel byl zřejmě v přítomných kobylkách, protože doma Béďa několikrát nastoupil i vystoupil bez sebemenších problémů.

V neděli ráno jsem s velkým sebezapřením (přece jen tři měsíce jsou na poporodní zotavení hoooodně málo) znovu usedla do Bedřichova sedla a vydala se pěšky směr stáj v Dolou. Po pravdě jsem byla zničená ze sobotního uklidňování,natřásání, skákání.... a při představě několika dalších hodin v sedle mi naskakovala husí kůže... Nechtěli jsme však porušit slib, který jsme dali a tak jsem jela :-)

Komornější Hubertova jízda s menším počtem koní než v sobotu pro nás znamenalo pohodovou vyjížďku. Bedřich šlapal jako starý mazák vedle koní a užíval si stejně jako já, krásného dne.

Velice mě potěšil a ukázal, že je opravdu frajer :-)

Celý víkend jsme zvládli pouze s Mírou, který láskyplně opatroval Mirušku a vozil ji v autě za námi. Oba Huberty byli po organizační stránce bez chyby, po oba dva dny svítilo sluníčko a nálada byla báječná. V neděli o to lepší, že se nám podařilo s Béďou ukořistit pejska za druhé místo v hubertovském dostihu ( dnes zahřívá polštářek v kočárku).

FOTOGALERIE

Obrazek

 

22.9.09 Jacki je na světě! :-) Hodná paní ji našla hned v sobotu až na Zděřině a dovedla do Police k městské policii. Jacki si tu bydlela až do pondělí, než nás kontaktovali a my ji ,,vysvobodili´´.

Obrazek

 

20.9.09 Přijali jsme pozvání našeho kamaráda Gusty a vypravili se i s početnou russllí smečkou na naháňku na černou a škodnou MS Police nad Metují. Jelikož jsem byla členkou sdružení, kamarádů a známých tu bylo dost. A nejen těch poličských. Po přivitání se jelo na první leč u vodárny za Policí. Míra šel s našimi Jacky do leče jako honec. Já a Miru jsme koukaly z dálky a dokumentovaly. Ač byli v leči čtyři prasátka, bohužel se nepodařilo žádné ulovit. Stejně tak v druhé leči - úlovek žádný. Nálada začala pomalu upadat, ale všichni doufali, že v poslední leči snad.....

Obrazek

Jelo se k Suchodolu. Moje obavy se nevyplnily. V houštině malé jako náš dvoreček bylo čtyřicet prasat. Nejprve padla jedna rána z lesa, po ní druhá od cesty a nadšení kluci honci čekající u aut volali - první leží. Odložila jsem obědvající Miru do kočárku a popadla foťák. Právě včas :-) Náš Rambo a za ním Sváťova Lajka hnali početný vláček prásátek. Začalo se střílet a mě se povedly myslím pěkné snímky.

Obrazek

Nálada byla v turánu z pokleslé euforickou. Rambo dávil postřelené sele, střelci docházeli ke kusům, dostřelovali, dohledávali a následně vyvrhovali. Poslední leč byla opravdu tou nej. Podařilo se ulovit dvanáct kusů černé zvěře. Všichni jsme se rozcházeli kolem třetí hodiny krásně unavení, ale vnitřně ,,šťastni´´ z povedeného dne, úspěšného lovu a přijemného setkání s kamarády. Těšíme se příště ahoj!

FOTOGALERIE

Bohužel se v poslední leči zaběhla naše Jacki. Přesněji - šla po stopě postřeleného prasete a do dnešního dne se nevrátila. Je možné, že došla až do Police či se zabydlela již u někoho v Suchodole. Prosíme všechny kdo by zahlédli toulající se fenku Jacka, aby nás kontaktovali. Předem děkujeme!

Obrazek

 

 19.9.09 Jedna z reportáží Toulavé kamery - pořadu vysílaném ČT, se věnovala Fríským koním. Jelikož naši přátelé Valáškovi ze Šonova vlastní početné stádečko těchto krásných koní, nemohla reportáž vznikat nikde jinde..........

ZDE se můžete i Vy podívat na krásnou reportáž :-)

Obrazek

 

17.9.09 Krásná zpráva! Slavoňovské odchovankyně se rozrostly. Tentokrát ne o hříbátko, ale o holčičku. V pondělí 7.9.09 se ve vrchlabské nemocnici narodila mamince Kamče a tatínkovi Lubošovi krásná holčička Anička ( 3,6 Kg a 48 cm). Ze srdce gratulujeme a přejeme hlavně hodně zdraví oboum holkám!

A jen tak pro souhrn - všechny tři těhotné v jednom roce, tři porody ve Vrchlabí (úžasná nemocnice se super prostředím i péčí. My jsme již 20min po porodu všichni tři odpočívali na manželské posteli na pokoji. Všem vřele doporučujeme!), holčičky vedou dva jedna ( Pavla -Toník, Adéla - Miruška a Kamča - Anička. Co bude následovat? :-)

ObrazekAnička

 

15.9.09 Jeden z krásných slunečných dnů voňavého září. Nedalo mi to, zbalila jsem kočárek, Mirečku i psí slečny a vyrazily jsme za taťkou do lesa. Všichni jsme si užili krásný den, nasbírali pár hub, prošli se a dokonce i pracovali :-)

Obrazek

FOTOGALERIE

 

14.9.09 Dnes jsme se bohužel dozvěděli, že plánované norovací zkoušky pro Bonu a Shelli jsou již plně obsazené. Tudíž musíme počkat do příštího roku... Nedá se nic dělat, holky jsou zatím bez zkoušky, ale dál bohatě využívány v každodenní myslivecké praxi.

Obrazek

 

12.9.09 ME chladnokrevných koní, Klokočov.

Opět a již tradičně špatné počasí - vítr, déšť a pouze Česko - Slovenští účastníci. To bylo letošní mistrovství Evropy :-)

Na Klokočov jsme přijeli zároveň se startem prvního závodníka ve formance. Probojovali jsme se s kočárkem na opracoviště, kde jsme se pozdravili se závodícími i nezávodícími známými a začali sledovat průběh dění.

Ráno to vypadalo na slabou účast i ze strany diváku, ale během dne se přilehlé tribuny i místa u hrazení kolbiště dostatečně zaplnili a diváci svým mohutným povzbuzováním svých favoritů utovřili nádherńou kulisu celého závodního dne.

Soutěžícím se dařilo a jak to bývá i nedařilo - velice tvrdým oříškem byl pro některé opravdu hluboký vodní příkop a mnohdy i nervy :-)

Klokočovští pořadatelé se snažili vše zoorganizovat na ,,evropské úrovni´´ Nechybělo barevné označení pásek na ruce pro vstup, VIP zóna kde po celý den hrála živá kapela, stánek s jezdeckými potřebami, velké stánky s pitím, ale bohužel žalostně málo jídla :-( Na počat návštěvníků byl jeden stánek s čínskými nudlemi a dva s bramboráky opravdu málo - snaha se však cení! Od dnešního dne jste tu mohli také zakoupit kalendář s chladnokrevníky na rok 2010. Jako první, úvodní fotka je Bret s Agarem ze Slatiňan :-)Obrazek

 

Bohužel mi opět špatné počasí a kočárek nedovolili vše poctivě sledovat, zapisovat a fotit. Pár fotek naleznete ZDE  a komletní výsledky doufám již brzy na equichannelu. Prozatím alespoň článek s fotkami ZDE.

Na konec slavnostního dne vykouklo i sluníčko a tak závěrečné vyhlášení výsledků bylo opravdu kouzelné.

Po vyrovaných výkonek zvítězil Jan Blizňák a zopakoval tak svůj klokočovský výsledek z roku 2007. Na druhém místě se umístil pan Hajtmar a na třetím další z našich favoritů, Mojmír Kubíček.

Obrazek

 

10.6.09  Velice se omlouváme za chybu v článku z Pardubic. Omylem jsme zaměnili jméno pana Štefíka, který se se svým koníkem Rykem umístil na třetím místě v TT. Chyba je již opravena :-)

Obrazek

 

4.-6.9.09 Koně v akci. Letos již jedenáctý ročník výstavy koní a všeho co ke koním patří. Po malých komplikacích ( příště by to chtělo ujednotit informace, nebo o změnách dát alespoň včas vědět, po případě brát telefon....) jsme vyrazili na víkend na Pardubické závodiště. Míra avií s hřebci a pluhem, já autem s Miruš a hromadou vybavení.

Po příjezdu, ustájení hřebců a dohadech s ostrahou (parkování pro auta s koňmi v areálu je opravdu katastrofa) jsme se vydali k pedocku kde právě začínalo předvední plemenných Obrazekhřebců. Nejen my jsme byli zděšeni - výživný stav, podkování, předevedení - opravdu zklamání. Ne ovšem všichni hřebci. Pan Kubíček i Kopáčkovi byli naprosto ukázkoví :-) Již zde, při předvádění v klusu, nezvládl p.Šupita svého hřebce, ten se mu vytrhl a vběhl mezi koně čekající na předvedení ( u plemenného hřebce věc nepřipustitelná a pro mnohé nepochopitelná). Následný incident se slečnou - jéé, to je hezký hřebec, můžu se svézt, je bohužel černým okamžikem celé výstavy. Doufáme v brzké, plné vyléčení slečny.

Po hřebcích přišly na řadu kobylky. Jak zaznělo z davu -Radkův šampionát Belgických klisen. Pořadí prvních tří klisen bylo stejné jako ve Slatiňanech. Kolekci tříletých klisen, které se zúčastnili již šampionátu ve Slatiňanech, doplnily kobylky ze Dvorek. Naše favoritka Gejša od Říhů se umístila opět druhá. Krásné umístění ke kterému velice gratulujeme, pro mě však jasná vítězka....Obrazek

Po ukončení předvedení klisen jsme se vydali na malou obchůzku areálu. Na každém kroku vykukovali mini koně. Těch tu bylo letos opravdu požehnaně. Stánky s koňskými potřebami, kováři, koňská záchranka, hobby skákání, pony liga, sokolníci - to vše tu nechybělo. Kolem poledne dorazila posila našeho týmu - maminka, Jirka a děda Chládku ( opět moc díky za pomoc). I snimi jsme znovu prošli areál, shlédli pár ukázek na hlavním předvadišti v cílové rovince a poté se vydali k autu na ,,malý oběd´´ v podobě maminčina obr řízku. I Mirunka se nejedla a my se začali pomalu chystat na finále těžkého tahu. Naleštili jsme kluky a šli pomalu strojit. Hlavu plnou dobrých rad, padající kalhoty, vlající vlasy - ach jo, už je to opravdu tu.Obrazek

Nakonec se sešlo dvanáct dvojic. Jelikož se začínalo až kolem páte hodiny,třikrát se přidávalo po sto kilech. Hlava mi šrotovala, hlavně něco nezkazit, tahat za obě opratě - nemám již jen jednu, nechat mladýho po případě pěkně odpočinout. Obrovská atmosféra, moře lidí, hluk, jediná žena, to vše bohužel přispělo k tomu, že jsem zazmatkovala a dobře míněné rady taťky vzaly za své. Při 1550Kg jsem byli již pouze čtyři. Bohužel se mi nepodařilo dotáhnout až do konce. Stejně tak p. Štefíkovi a jeho valáškovi Rykovi. Soutěž pokračovala dál. Míra s Hiszpanem zvládli 1600Kg, Jan Blizňák s Nachem bohužel ne. Tudíž bylo pořadí absolutního tahu jasné. První, po třetí v řadě, Míra s Hiszpanem, druhý Blizňák s Nachem, třetí Štefík s Rykem, čtvrtá Košťálová s Atamanem, páty Sněhota s Buntekem.

Letos poprvé se vyhodnocoval i těžký tah v poměru utažená váha - váha koně. Jelikož Míra již dál netahal, zvítězil o necelých sto kilo lehčí Nacho s Janem, druhý se umístil Míra s Hiszpanem a třtí Adéla s Atamanem. Konečně vidí ti co neustále vedli nesmyslné dohady o váze našich koní, jak to doopravdy je - stačí utáhnout rozdíl hmotnosti a pořadí je jasné. Je dobře, že došlo i k tomuto vyhodnocení :-)))

Větrný den zkončil pro někoho v teplé posteli, pro někoho po dobrém posezení na zadním sedadle auta.

Obrazek

Nedělní ráno bylo jako vymalované - nebe bez mráčku, sluníčko a po větru ani památky. I nedělní ráno znepříjemnila nemilá událost. Hela G. vystavovala v areálu závodiště velkoformátové fotografie chlaďasů. Neznámý dobrák tři uřezal a odnesl. Smutné je, že to musel být někdo z koňáků, neboť se ona loupež odehrála ještě před otevřením areálu..... Opravdu smutné.

Nedělní ráno uběhlo nezvykle rychle a my šli opět chystat kluky - tentokrát na orbu. Díky společnosti Profi Press probíhali dvě bohatě dotované soutěže - s klasickým pluhem a otočným. Míra si přivezl pluh otočný.

Na cvičné parcele to bylo doslova o nervy - zem hodně udusaná od traktoru, koně nabuzení těžkým tahem.... Odnesla to propocená košile a uběhaný Míra. Jak to na nečisto nešlo, tak to naostro šlo. Parcela osm, stranou od ostatních a Mirův již navrácený klid. I mladej se choval slušně a chodil v brázdě jako mazák.Obrazek

Ani jsem se pořádně nerozhlédla a Míra měl dooráno. Dle mínění rozhodčích super :-)))

Vyhlášení orby probíhalo po malém defilé v cílové rovince. Stihli jsme se s Miru ještě najíst a v tom nám taťka vjížděl před tribuny. Nezjprve se vyhlašovali otočné pluhy. Míra k naší velké radosti zvítězil. Naprosto jsme takové umístění nečekali. Ataman chodil v pluhu podruhé v životě (poprvé když nám svědomí nedalo a přeci jen jsme zkusili zapřáhnout - foto zde) a vzhledem k jeho nechuti pracovat v páru, opravdu překvapil super výkonem. Na druhém místě se umístil pan Vydra.

Klasické pluhy nemohl vyhrát nikdo jiný než Oskar Sněhota.

Obrazek

Na práci jeho koní je opravdu radost pohledět. Vinice jsou znát :-) Stejně tak u druhého umístěného p.Dudy - koně vychození, ovladatelní, krása. Na třetím místě se umístil p. Hajtmar.

Obrazek

Obrazek

Domů jsme odjížděli v neděli navečer se spoustou krásných cen, pohárů a finanční částkou, která bohatě pokryje všechny naše letošní výjezdy s koníky. Letošní Pardubice byly opět krásné, bohaté na skvělé vystoupení a setkání s přáteli.

Obrazek

FOTOGALERIE

 

26.8.09  ZZVK Klisen Rychnovek - cestou na zkoušky nás zastihl pěkný liják. Mírně rozladění tím, že jsme zapomněli doma deštník, jsme dorazili na zolmanovic louku do Rychnovku lehce po desáte. Přivítal nás vzorně připravený areál, velký počet návštěvníků a déšť. Vyložili jsme kočárek, natáhli bundy a vydali se do davu. Na obdelníku již probíhala zkouška chladnokrevných klisen v zápřeží a tak pozdravy se známými byly jen zběžné. Bohužel malou chvíli po našem příjezdu šli skákat volnost teplokrevné kobylky. Přestalo pršet a všechny klisny zvládly skok ve volnosti. Chtěli jsme vidět všechno a dohromady jsme neviděli nic. Kousek teplokrevných kobyl, kousek chladnokrevných. Proto nemám ani moc fotek - tlačila jsem kočár sem a tam a foťák nestíhal (byla jsem i trochu líná přebíhat po louce...)

Výsledky chladnokrevných klisen:

1.místo 46/804 Striga, 8,4b, Slezký norik po 245 Gosun z 46/391 Síla vůle po 2373 Gomur, Chov. i maj. Svoboda Josef, Pěčín.

2.místo 44/155 Kora, 8b, ČMBK po 2693 Bakon z 49/356 Kristýna po 278 Habar, Chov. Voborník Petr, Nové Město nad M., maj. Vlk Jiří, Vernéřovice 

Obrazek

3.místo 5/692 Rita, 7,7b, ČMBK po 2767 Alan z 5/569 Rona po 2258 Korbar, Chov. Trnková Jarmila, Kutná Hora, maj. Míl Milan, Jaroměř

Obrazek

4.místo 46/818 Sylva,7,6b, ČMBK po 2392 Bosbar z 44/713 Sunny po 2668 Brekon, Chov.Vlach Josef,Meziměstí, maj.Kopecký František,Lično

Obrazek

 

 5.místo 44/190 Kara, 7,3b, ČMBK po 2844 Bret z 44/988 Kačita po 2537 Sapon s.v. Chov. Černík Zbyněk, Velichovky, maj.Fanta Roman, Vysoké Veselí

6.místo 43/154 Spirita, 7,2b, ČMBK po 2392 Bosbar z 44/623 Sendy po 64 Bujag, Chov i maj. Vlach Josef, Meziměstí

Obrazek

 

  7.místo 43/156 Madona,7,2b ČMBK po 2392 Bosbar po 44/674 Markýza po Agent 199 I-10 Chov. i maj. Vlach Josef, Meziměstí

8.místo 48/642 Brusinka, 7,1b, ČMBK po 730 Ben z 48/160 Santana po 2377 Subran, Chov. i maj. Bulvová Věra, Litomyšl

9.místo 43/214 Dora, 7b, Norický kůň po 502 Galen z 43/630 Dina po 657 Tango, Chov. i maj. Charvát Přemysl, Vysoké Veselí

10. místo 43/165 Fatima, 6,8b, Norický kůň po 729 Dir z 43/735 Ferina po 657 Tango, Chov. Hřebčín JeníkoV, Miletín, maj. Šafranko Jiří, Librantice

 

23.8.09 I v neděli jsme se vydali na malý výlet - do polského Klodzka, kde probíhal Adrenalin Cup - rychlostní závody. Spojili jsme příjemné s užitečným, podívali jsme se na koníky, zase něco jiného..., a s jedním ze závodníků jsme se domluvili na stavbě nových boxů, které bychom chtěli pořídit se záměrem ustájení budoucích nevěst našich hřebců a tím jim dopřát dostatečné pohodlí.

Fotogalerie

 

Obrazek

 

22.8.09  Další sobota a další krásná akce - Šampionát tříletých belgických klisen, který v hřebčíně Slatiňany uspořádal Svaz chovatelů Belgického koně, oblast Čechy 1 a Morava. Do Slatiňan jsme ze Srbské vezli pouze Breta, který se měl prezentovat v kolekci plemeníků, v zápřehu a v práci s kládou. Dobře zorganizovanou akci s hojným počtem koní bohužel pokazil déšť. Ten začal při zahájení a vydržel až do ukončení akce. Pořadatelé se nevzdali a i v dešti se střídali soutěže klisen a bohatý doprovodný program. Já jsem byla bohužel nucena většinu času pobývat pod stromy, kde jsem ochraňovala kočárek i fotoaparát. Helenka G. však byla statečná a i v hustém dešti fotila co jí síly stačily, takže se můžeme jistě těšit na podrobný článek na Equichanellu.

Bret se po roce shledal s Agarem (Agar stojí v Kosově u p. Andrleho, kde loni působil i Bret) a ukázal, že nic nezapomněl. U nás je využíván již pouze jako plemeník a pro občasné vyjížďky pod sedlo. Ve voze ukazoval svůj nádherný pohyb a s kládou byl velice statečný, stejně jako Míra, který hřebce poprvé sepřáhl do klády cca 15min před ukázkou :-)

Fotogalerie

Obrazek

Obrazek

Cestou domů jsme se zastavili u Valášků v Šonově kde se peklo prasátko. V rámci ,,hromadného hecu :-)´´ jsme se nechala zlákat k vyjížďce na Fríském hřebci. I v tříčtvrtečtních kalhotech a dlouhých třmenech to byl fajn zážitek!

Obrazek

 

15.8.09 Tuto sobotu nás čekala akce, na kterou jsme se dlouho moc těšili. Náš plemenný hřebeček ČSP Balast, se měl zúčastnit jediné výstavy pro sportovní pony, která je v naší republice pořádána.

Jelikož nám měla cesta podle mapy trvat kolem tří hodin, vyrazili jsme za brzkého svítání. Komplet rodinka i s Míšou. Mirunka už se nemohla zřejmě dočkat, takže byla od tří hodin vzhůru a dokonale se připravovala na cestu :-)

Béďa byl přihlášen do kategorie mladých hřebců. Na výstavě se předvedlo 31 koní, většina z chovu pana Odložila, nebo alespoň odchov po jeho hřebcích. Jelikož je to jediná výstava ČSP, myslím, že je škoda, že měla tak malou propagaci a na počet zařazených koní i malou účast.

Béďa byl natěšený,naleštěný, krásně zapletený a u vozíku ho stát nebavilo..... Okukoval místní krasavice, nahazoval krk pro fotografování a vůbec se předváděl. Takže Míra byl odsouzen k vodění na ruce hned od začátku výstavy, třebaže Béďova kategorie byla až šestou v pořadí.

Asi tím, že se dostatečně ,,vychodil´´ byl hřebeček před komísí, která posuzovala ve složení: Ing.Hošák, Ing. Pellar a p. Políček, již naprosto klidný. Trochu ho vyděsili mohutně tleskající diváci, takže to musel okouknout, ale po té se předvedl naprosto famózně v kroku i v klusu (to asi proto, jak jsme doma na dvoře tak mohutně jednou trénovali :-) )

S napětím jsme čekali na výsledky. Balast s bodovým hodnonocením 8,3b vyhrál kategorii tříletých a čtyřletých hřebců!!! Radost byla veliká, obzvlášť po tom co jsme si vyslechli i slovní hodnocení od pana Pellara  - hřebec výborného suchého fundamentu, dobře nasazeného krku, krásné, dobře nesené hlavy, silné kostry, nadprůměrných chodů, celkového velice pěkného souladu. Jedinou výtkou je nepatrně delší bedro, což ale hřebci neodepře velice dobré kvality. Takto si předsatvujeme dobrého sportovního ponyho. 

I přihlížející chovatelé nešetřili chválou a vyptávali se na hřebce a jeho působiště.

Na základě tohoto umístění byl Balast zařazen do akceleračního programu!!!!

FOTKY ZDE 

Obrazek

Obrazek

                    Šťastná rodinka se svým šampionem :-)

ObrazekBudoucí jezdkyně a její sporťák

 

 9.8.09 Dnes bylo opravdu nádherně a tak jsme naložili Shelli a Bonu a v rámci zkamarádění se, jsme vyrazili k nedaleké vodní nádrži Rozkoš. Holky byly úžasné, obě krásně prohledávaly rákos, plavaly i nosi klacíky. Udělaly nám velkou radost a tím si definitivně zpečetily příští rok pokus o zkoušku SVP :-)

FOTKY ZDE

Obrazek

 

6.8.09 Nová posila v psí smečce! Dnes jsme jeli až do dalekého Bruntálu pro novou fenečku. Je jí Bona Bohemia Pechos od manželů Pecháčkových. Bonička je hrozně hodná a milá, se super původem. Začali jsme ji zařazovat do smečky, takže doufáme, že k nám zapadne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

4.8.09 Svaz chovatelů českomoravského belgického koně České republiky srdečně zve všechny příznivce chladnokrevných koní , dne 22.8.09 od 11.hodin, do areálu hřebčína Slatiňany, na Šampionát tříletých klisen ČMB a ostatních koní ČMB.

Obrazek

 

3.8.09 Jak se máme? Krásně!!! Posuďte sami :-)

ObrazekNecháváme se rozmazlovat.....

Obrazek......trénujeme.....

Obrazek.........hovíme si.........

........seznamujeme se.......Obrazek

Obrazek..........lovíme......

........chodíme na houby.......Obrazek

Obrazek...prostě je nám fajn!!!

 

 

 13.7.09 Nemohla jsem vydržet aneb třináctý den po porodu opět v sedle :-) Bret znovu prokázal svůj neuvěřitelný charakter a vezl mě doslova jako poklad. :-) Po dlouhé době to byl v sedle opravdu nezvyk, ale vše dobře dopadlo a z vyjížďky jsme se vrátili bez újmy na zdraví.

Obrazek

 

12.7.09 Dnes se Míra, letos již podruhé, vydal do Německa na závody. Vezl sebou Atamana, Hiszpana a kupu pomocníků :-) Bohužel nemohu objektivně zhodnoti průběh závodů, protože jsme s Miruškou držely taťkovi pěsti na chalupě u babičky :-) A držely jsme asi dobře - klukům hráli hymnu! Soutěže imitující přibližování dřeva pro ně nebyli větším problémem. Hiszpan jako jediný z třicítky soutěžících prošel trasu soutěže s kládou bez chyby a zaslouženě vyhrál! Mladý Ataman podal také úžasný výkon, kdy se pouze s jednou chybou zařadil hned za Hiszpana na druhé místo.Soutěž v páře, díky neustálým Atamanovým neshodám s Hiszpanem, proběhla v mírně hektickém tempu a zkončila ,,až´´ třetím místem. Fantastický víkend byl o to hezčí, že v publiku sledovalo výkony koníků řada českých fanoušků, dokonce s vlajkou ČR a ASCHK - Grab leží pár Km za hranicemi.

Obrazek

FOTOGALERIE - fotila H. Havlová. Díky! :-)

 

30.6.09 Dnes se konečně :-), po dlouhém čekání a přemlouvání, rozhodlo naše miminko že už je ten pravý čas.... V 13.20hod. se nám narodila dcera Miroslava - 3190g a 51cm. Všem ze srdce děkujeme za gratulace a zároveň se omlouváme pokud jsme na ně nestačili reagovat. Rádi to napravíme při osobním setkání na které se my i Mirunka těšíme :-)

Obrazek

 

20.6.09 Dvě nová videa z podzimu 08 - práce v lese.

Obrazek

 

20.6.09 Po dlouhé pauze, způsobené Míšinou nemocí, jsme opět začali pomalu pracovat s Balastem. Nucená pauza na pastvině společně s těhulí Rigou mu očividně nijak neuškodila, naopak se velice zklidnil, dorostly mu tlačící zoubky a tak práce s ním je ještě pohodovější.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Vloženo i krátké video z přiježďování Bédi - VIDEA

 

18.6.09 Podnikli jsme malou návštěvu na Radešově u Kolbových. Hrdá majitelka Irenka nám ukázala dva letošní přírůstky v jejich početném stádečku - dvě kobylky, od Koketky a Unity. První hříbátko je neuvěřitelný mazlík a tak vyfotit jej v trochu normální podobě byl opravdu problém :-)

               ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

 

13.6.09 Tato sobota pro nás byla ve znamení poslední dlouhé cesty před naším dnem D :-) Zajeli jsme se podívat do Podivína na druhou kvalifikaci na ME chladnokrevných koní. Dlouhá cesta, dusno a velký pupík způsobili, že jsme se zdrželi pouze chvilku - pozdravili jsme známé a kamarády, okoukli koníky a vydali se na cestu zpět. I tak to byla krásná sobota, pravděpodobně poslední, kdy jsme byli pouze dva :-)

Fotogalerie

Obrazek

 

11.6.09 Ne jen veselé a dobré zprávy nás provázejí každodenním životem, a proto i jedna z těch, pro nás, hodně smutných a nečekaných. Čtvrtek ,11.6., byl posledním dnem naší milované Pepinky. Podlehla akutní otravě.  Nejspíše se jí stala osudnou otrávená krysa od sousedů a její nezkrotné lovecké vášně. Odešla dřív než stihla světu ukázat jak výjimečným tvorečkem je. Doufáme Pepinko, že jsi v tom nejbáječnějším psí nebíčku s hojným počtem zajíčků a kočiček a doháníš to, co jsi tu společně s námi nestihla. Nikdy na Tebe nezapomeneme!

Obrazek

 

 

7.6.09 Neděle 7.6. pro nás byla hodně náročnou. V Náchodě se konala dvacátá přehlídka koní, kam jsme měli naplánováno vézt všechny hřebce – tudíž 4ks J  Míra byl navíc delegován do funkce posuzovatele chladnokrevných klisen. Tudíž celá příprava hřebců na předvedení ( 3ks, Ataman jel pouze na těžký tah) byla na těhuli před rozsypáním a Míše. Naštěstí se včas dostavila rodinka, které tímto moc děkujeme. I babička překonala strach a statečně držela našeho Béďu čekajícího na předvedení v kolekci plemenných hřebců. Bret se opět předvedl jako největší šoumen a neustále atakoval Béďu i Hiszpana. Vše jsme ale zvládli, a kluci byli včas připraveni a naleštěni na předvedení. Hiszpanka předvedl náš hodný dědeček Chládek, který je nám pomocnou rukou i při těžkém tahu, kdy je Míra z bezpečnostních důvodů nucen zapřahat i Atamana, Breta nakonec Zdenda J. , kterému také moc děkujeme a Béďu jeho opatrovnice a naše pomocnice Míša. Kluci se na hlavním předvadišti chovali ukázněně, dokonce i Bret ukočíroval svoje vášně.Po předvedení a opětném naložení kluků na vozík a avii jsme měli chvilku času na odpočinek a sledování bohatého programu. Původně jsem měla v plánu sledovat poctivě alespoň okresní šampionáty klisen, ale bohužel se to nedalo společně se starostí o naše kluky zkloubit….Takže ve fotogalerii naleznete pár fotografií, ale výsledky bohužel nemám.V 13.30 jsme nastoupili ve stejném složení jako v Martínkovicích k soutěži v těžkém tahu. Druhá kvalifikace na MČR měla rozhodnout kdo pojede v září do Pardubic, což asi mnoho přihlížejících nepochopilo a nesmyslně pokřikovalo výroky ne hodné koňských ,,odborníků´´, za které se jistě všichni považují. Společně s našimi hřebci nastoupila k soutěži také kobylka Majka a pan Jurásek. Ostatní soutěžící z prvního kola nedorazili. Asi je odradilo špatné počasí a vlastně i jistota toho, že do Pardubic se mají šanci kvalifikovat první tři z první kvalifikace.Soutěž byla opravdu napínavá. Zmokli jsme  a někteří se doslova ,, sotva plazili´´ J Majka se překonávala, tahala famózně, Ataman začal šílet a nechal se přemlouvat, Hiszpan tahal se svojí standardní jistotou. Končilo se až na neuvěřitelné váze 1750Kg. Jako první přetáhl saně po celé délce Hiszpan, druhá Majka potáhla ,,pouze´´ 19m a 20 cm – do cíle ji chybělo pouze 80cm,  a tak bylo vše na Atamanovi. Ten ukázal, že ač je na sebe opatrný a občas se nechá drobně upozorňovat, tahat umí – když chce J, a 1750 přetáhl po celé délce 20m. Dál nemělo cenu soupeřit. Naši hřebci se umístili společně na prvních dvou místech a tím se oba dva kvalifikovali na MČR v absolutním tahu! Neděle byla náročnou, ale krásnou. Více takových!

Fotogalerie

Obrazek 

2.6.09 V neděli 31.5.09 jsme se jeli na skok podívat do HK na mezinárodní skákání. Přece jen T parkurů se v našem blízkém okolí neskáče tolik.... V HK jsme potkali spoustu známých, shlédli super výkony a po pár hodinách ujížděli opět směr gauč - :-) Přece jen už nám ty dlouhé výlety dávají zabrat, den D se řítí směrem k nám mílovými kroky....

Obrazek

Po cestě domů jsme se zastavili v Šonově u Valášků, abychom popřáli k narození malé frísandy ,,Stázy´´. Kobylka se narodila v neděli ráno, takže nožičky byly opravdu vratké, ale kouzelné....

Obrazek

 

1.6.09 Jaký byl  náš ,,výlet´´ do Německa se můžete dočíst v článku na Equichannelu

 

Obrazek

 

26.5.09 Nová stránka - Videa

Obrazek  

 

 23.5.09  Předposlední sobotu v květnu jsme vyjeli na letošní první závody - nepočítáme li výlet do Německa (na článku se dle Helenky G pracuje). Cesta nebyla dlouhá, pouze pod ,,hory´´ do Martínkovic. Konaly se tu soutěže v těžkém tahu, v ovladatelnosti v kládě a ve formanské jízdě. Kláda a těžký tah byly zároveň nominací na Mistrovství české republiky. My jsme jeli pouze za účelem kvalifikovat se do těžkého tahu. Jelikož jsou od letošního roku nová pravidla a z každé oblasti se mohou na MČR kvalifikovat dva zástupci, vezli jsme do soutěže koně dva - dvojnásobného vítěze MČR v TT Hiszpana a mladého, začínajícího Atamana.

Hiszpan soutěžil, jako již tradičně, společně s Mírou a s Atamanem, to i přes velké osobní pochyby, chtěla zkusit Adéla. Pokročilé stádium těhotenství, mladý kůň a kočí amatér - opravdu úsměvná kombinace. Jinak to však nešlo - nemůžu přece Mírovi odepřít případné třetí vítězství v řadě a jezdit se starým mazákem :-)

Vše dopadlo nad očekávání. Hiszpan opět nezklamal a bez potíží utáhl 1550Kg - mimochodem toto byla loni v Pardubicích na MČR konečná a tudíž vítězná váha. Tím se jen potvrzuje, že ve Východních Čechách se opravdu tahá nejvíc.

Ataman se po první rozpačitém kole roztahal a s Adélou to zvládali také až do 1550Kg. Ty však potáhli pouze 15m z celkových 20ti a čekali na výkon posledního a jediného soupeře, p. Juráska a kobylky Majky. Ti potáhli saně pouze 5m a tudíž se umístili jako třetí.

Tím pádem se Hiszpan umístil na 1.místě a Ataman na místě druhém. Radost byla veliká :-), stejně tak překvapení mnohých přihlížejících :-)

ObrazekAtaman

HiszpanObrazek

Celkové výseldky:

1.  tah klády    umístění:   

1.Jurásek Blahoslav s klisnou Viki
2. Dostál František s  plemenným hřebcem Streimir    
3. Dostal František s valachem Rynem
4. Kindl Pavel s hřebcem Alanem

2.    absolutní tah    umístění:  

1. Košťál Miroslav s  plem.hřebcem Hispanem -1550 kg

2. Košťálová Adéla s hřebcem Atamanem - s 1550 kg 15 metrů

3. Jurásek Blahoslav s klisnou Majkou -1550 kg 5 metrů

4. Dostal František s Streimirem - 1300 kg

5. Kindl Pavel s Alanem -950 kg

3.    vozatajská soutěž    umístění:   

1. Dostal František, koně Streimir a Ryn

 2. Jurásek Blahoslav, koně Majka a Viki

 

20.5.09 Navštívil nás Tomáš Janda. Spolu s ním jsme se vydali na Jarní třídění hřebečků do testační odchovny Janovice - Dvorka. Míry hřebců a fotografie naleznete v tomto článku.

Obrazek 

13.5.09 Z naší malé Pepinky je již velká slečna. Řádí po bytě jako tajfun a nikoho nenechá chvíli v klidu - včetně našeho kocoura Macíka, kterému se ovšem hrátky s malou čerticí ohromně líbí a dokonce je vyhledává a nechává se bez protestů vláčet za chlupy po bytě.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lovecké kvality po svých rodičích opravdu nezapře - liška je už na cáry :-)

 

11.5.09 Abychom úplně neztratili přehled a kontakt s teplokrevným sportem, zajeli jsme, dle slov O. Vondrouše, vyvenčit pupík na drezůrní závody do Kunčic.

Obrazek

 

10.5.09 Již brzy se na Equichannelu dočtete jak jsme se si vedli na závodech v Enderbachu. Prozatím alespoň fotogalerie z povedeného víkendu.

Obrazek

 

 1.5.09 Pro všechny zájemce o pouštění i všechny kdo by se nám nemohli v následujících dnech dovolat - až do pondělí jsme mimo telefoní dosah. Zanechte nám proto prosím vzkaz na emailu či zde na stránkách a my se v nejkratší možné době ozveme.

Obrazek

 

1.5.09 Na ukázku něco z umění sl. Daňkové.            

                 ObrazekObrazek 

Obrazek

Obrazek

 

 

  29.4.09 Pozdě, ale přeci - Pár fotek z maratonu Rudolfova poháru, vozatajské soutěže konané 16.-19.4.09 v Kladrubech nad Labem

Obrazek 

26.6.06 Dnes nás navštívila slečna Daňková se svým obřím fotoaparátem. Díky rychle se kazícímu počasí ji bohužel nestačili zapózovat všichni naši koníci. Ti co pózovali se velice snažili, a my tím naladěni se již moc těšíme na její fotky a doufáme, že přibydou i ty závodní - když už se známe :-)   www.lenkadan.com

 

24.4.09 Pepinka nám krásně roste. Jistě díky tomu, že je sama, je z ní pěkná kulička. Rozlepila očička a vesele na nás mrká a legračně píská.

Obrazek

21.4.09 Podařilo se v co jsme již skoro nedoufali - za pomoci bývalých majitelů Balasta se podařilo z laboratoře v Poznani vyžádat poslední dokumenty nutné k zařazení hřebečka do chovu. Balast se tím stává licentovaným hřebcm a nabízí své služby všem chovatelům, kteří jistě náležitě ocení jeho super exteriér, nadprůměrné chody i bezkonkurenční povahu.

Obrazek 

18.4.05 Miminko nám krásně roste. Holčička dostala jméno Hany - pracovně Pepinka :-). Jelikož nám stále nepřišlo potvrzené zaregistrování naší chovatelské stanice, bude naše Hany nahlášena na chovatelskou stanici svojí maminky, tedy Eldorádo Lipí.

Obrazek

16.4.09 Jak se Hiszpan a Ataman ,,zžívají´´ s prací v páru se můžete podívat na fotkách z práce v lese.

Obrazek 

15.4.09 Svod klisen Rychnovek. Svod u Zolmanů byl vzorně připraven, pan Vondrouš dobře naladěn, co více si přát. Předvedené kobylky byly spíše průměrné a byly hodnoceny výslednou známkou 6,5 - 7,6. Pár fotek zde

Obrazek 

10.4.09 Takhle krásně rostou Hiszpanovi děti u Hladíků.

 

Obrazek 

6.4.09 Radostná novina! Shellinka se přez noc stala maminkou. Vše zvládla úplně sama (ač jsme hlídali) a na jedničku. Máme jednu překrásnou holčičku! Je naprosto ukázkově zbarvená - odzanky pouze na hlavičce a u kořene ocásku. Bez velkého váhání jsme se rozhodli, že se stane dalším členem naší psí smečky :-)

Obě holky jsou v naprostém pořádku a užívají si jedna druhé.

Obrazek 

2.4.09 I na ,,horách´´ se počasí umoudřilo a tak jsme začali pouštět koníky do výběhu. Jelikož Riga odmítá být sama, vyzkoušeli jsme jak se bude tvářit na našeho malého plemeníka a on na ni :-) Vše dopadlo dle očekávání báječně, koníci si rozumí a moc si užívají sluníčka a začínající pastvy. Balast se ukázal jako pravý chlap - Rigu si hlídá, i před námi, na každém kroku ji doprovází a vůbec je hrozně zamilovaný :-) Pro inspiraci pár fotek pasoucího se párečku.

Obrazek

25.3.09 Jak si Balast užíval sluníčka na lonži, se můžete podívat tady.

Obrazek 

22.3.09 Další ,,zvířátka´´ se u nás zabydlela. Tentokrát ne ve stáji, ale doma v obýváku. Míry dárek k narozeninám je dokončen a my máme krásné akvárium plné živorodek.

Obrazek 

21.3.09  Míša a Balast se chystají na ZZVJ. Zatím to vypadá nadějně, tak doufáme, že si to nepokazí a akci dotáhnou do zdárného konce :-)

Obrazek 

18.3.09 Hiszpan má krásného potomka! Po kobylce ze Slavného je to tentokrát hřebeček. Narodil se již minulý týden v Libranticích u p. Hladíka, kobylce Rice. Hřebeček je to opravdu nádherný. Na první pohled zaujmou silné nohy a celkově silná kostra - Hiszpan tady tedy dokonale splnil to proč byl licentován - předal kostnatost. Budeme se těšit na další jeho potomky a doufáme, že všichni budou minimálně tak povedení jako černý Barak :-) Ano, takové dostal jméno.

             ObrazekObrazek

A p. Hladík nás hned v pátek dojel navštívit i s Rikou a ta se společně s Hiszpanem pokusila o dalšího potomka. 

Obrazek

Obrazek

Při nedělním skoku jsme se dozvěděli, že i druhá kobylka u Hladíků z pátka na sobotu porodila dalšího malého Hiszpanka. Opět hřebečka, černého a tentokrát to prý  bude Obama :-)

 

16.3.09 Naše koza Líza dnes porodila dvě krásná kůzlátka. Tím se naše hospodářství opět o kousek rozrostlo....

Obrazek 

14.3.09 Odvezli jsme Beje jeho novým majitelů. Tady se můžete podívat na pár jeho fotek v novém domově a na jeho nové malé kamarády.

Domů jsme si ještě ten den přivezli třesovské Kamerunské ovečky - dvě ovečky a jednoho beránka.

 

9.3.09 Po delší pauze jsme aktualizovali stránky.

Shelli byla zjištěna březí a tím se naše těšení stalo ještě větším!

Přikládáme aktuální foto Beníka - i ve svých osmi letech je v super kondici. Konečně našel ,,svůj klid´´, zabydlel se u Balasta v boxe a nám to nevadí :-) Kluci si rozumí, jsou oba v klidu, Beníkovi to víc než prospívá a Balast je ostražitě hlídaný.

Obrazek

 

1.3.09 Skaryszew, Polsko - koňský trh

Tuto velkou koňařskou akci jsme si nemohli nechat ujít. Nejeli jsme se záměrem kupovat koně, ale podívat se a po případě dokoupit scházející vybavení pro naše koníky. Naše cesta začala už v neděli odpoledne a končila v noci z pondělí na úterý. Dlouhá cesta se vyplatila - hodně koní (pravda že rozdílného stavu), spoustu koňo potřeb, mraky lidí a dokonce i několik známých z Čech. Odkaz na pár fotek zde

Obrazek

 

25.2.09 I chladnokrevný koník to umí krásně pod sedlem aneb Bej a jeho budoucí majitelka.

Obrazek

24.2.09 Navštívili nás pánové z rady plemenné knihy ČS ponyho - Ing. Hošák, p. Fialka a p. Odložil, společně s Ing. Vondroušem za účelem licentace Balasta.

Vše dopadlo dobře, hřebeček se podle reakcí líbil :-) . Jeho bodové hodnocení je 7,6 a tím byl zařazen do HPK. Po dodání genetického tipu hřebce mu bude vystavena licence pro Českého sportovního ponyho.

V této připouštěcí sezoně bude působit na stanici Vysoká Srbská.

Dnes jsme se zároveň stali členy svazu chovatelů Českého sportovního ponyho.

Obrazek

 

18.2.09 Máme nového koně, budoucího partnera pro Hiszpana do soutěžní páry.

Obrazek

 

10.2.09 Zúčastnili jsme se školení držitelů hřebců. Cesta do Písku byla dlouhá, počasí nepěkné. Na školení bylo předvedeno připravení klisny a hřebce před pouštěním, inseminační stanice a všichni obyvatelé hřebčína. Koně jsme viděli bohužel pouze v boxech. I přes to to byly příjemné chvíle – pan ředitel hřebčína nás podrobně seznámil s každým koníkem, převzali jsme si připouštěcí listy a vydali se na dlouhou cestu domů. Fotogalerie zde

Obrazek 

 

 

 7-8.2.09 Duo CACIB Brno - krásný prodloužený víkend s dobrým hodnocením pro Ramba po oba dva výstavní dny. Více ve výsledcích u pejsků.

Obrazek

 

5.2.09 Shelli začala nečekaně hárat a proto využijeme čerstvě uchovněného Ramba a pokusíme se o krytí.

Obrazek 

30.1.09 Rambo splnil všechny podmínky chovnosti - dnes nám přišli potvrzené PP. Ode dneška máme tedy chovný pár Jack Russellů a od dnešního dne nabízí Rambo své služby všem slečnám svého plemene.

Obrazek 

19.1.09 Nové fotky koníků i pejsků -  létajících Čestmírů :-), na sněhu zde.

Obrazek

Obrazek

 

17.1.09 Riga a Balast si vyjeli na halu na Novou Ameriku kde jsme měli v plánu malé trénování.

Riga se chovala od svého prvního životního kroku v hale velice slušně, svoji novou kamarádku Míšu poslouchala a dokonce i Míša překonala ty dlouhé otěže :-) a tím poznala jaký je to fajn pocit, když kůň nosí jezdce na hřbetě. Druhá část ježdění už tak idylická nebyla. Riga si vzpomněla na své artistické kousky a vyzkoušela Míšino umění udržet se v sedle.

Balast se poprvé v životě seznámil s halou, barevnými břevny a skákáním ve volnosti. Hodně nás překvapil, vše velmi rychle pochopil a předváděl své báječné chody a poté i skok.

 Další fotky zde

Obrazek

Obrazek 

 

8.1.09  Janákův východočeský sbor selských jízd SELSKÁ JÍZDA NECHANICE si dovoluje pozvat Vás a Vaše přátele na tradiční Ples Selské jízdy, pořádaný v sobotu, 31.ledna 2009 od 20.00 hod. ve sportovní hale v Hněvčevsi.

Vstupenky si můžete začít objednávat již od 19.ledna u pana Hypiuse ml. na tel.č.:  737 141 465  737 141 465 (po 17.hod.)

Obrazek

 

 

 

 4.1.09 Pro všechny kamarády, přátele - pro všechny zvědavce :-), je tu náš první příspěvek v roce 2009 - oficiální foto budoucího Košťálka :-) - toho miminka, bez určení pohlaví, aby dál nedocházelo k mýlce a šíření nepravdivých informací.....

Obrazek

 

 

 

Obrazek 

 

 

Rozhodli jsme se svátky prožít v teplíčku a proto nebudeme od 21.12.08 do konce roku dostupní. Vzkazy můžete zanechat na emailu, popřípadě v Návštěvní knize.

 

15.12.2008 Z našeho miminka Crazy Shell je chovná fena! Shelli splnila všechny podmínky chovnosti a tím se stala naším prvním chovným Jackem.

Obrazek

11.12. 2008 Béďa má za sebou u nás první jízdu pod sedlem. Po dlouhé cestě jsme ho museli nechat chvíli zregenerovat, naučit pořádně žrát a nyní se pustíme do výcviku :-) Hřebeček je pouze obsedlý.  Balast byl ježděn pouze krátce, u nás se od prvního nasedlání chová velice inteligentně, hlavičku si sám strká dopředu dolů a vůbec nám dělá radost svou jemností.  Hřebeček si u nás již báječně zvykl a jeví se velice dobře.

Obrazek

 

6.12.2008 Máme nový přírůstek v naší stáji. Stal se jím mladý plemenný hřebec Balast.

Obrazek

 

3.12.2008 Stránky dostávají finální podobu. Doufáme, že zde najdete vše co Vás zajímá. Stránky budeme průběžně doplňovat. Pokud by jste měli jakékoliv dotazy, stačí nechat vzkaz v návštěvní knize nebo se ozva na tel. či email uvedený v kontaktech. Adéla a Míra