Jdi na obsah Jdi na menu
 


Josefov 2010

Ač pršelo celou noc i celé ráno - vyrazili jsme. A že nás tentokrát bylo. Dvě tábornice Míša a Hanička, naše chůva Lucka :-) Mirunka, Míra, já a samozřejmně Damula - ta byla od večera krásně zapletená, holky si daly záležet.

Po příjezdu do Josefova nepršelo, vypadalo to nadějně. Tentokrát jsme si troufly ,,o kousek výš´´ a tak jsme jeli až 3. a 4. soutěž. Hned při té první začalo opět pršet a tak nálada nebyla příliš dobrá. Míra se nakonec rozhodl i s Mirunkou odjet na oběd k babibčce a tím se i ubránit dešti.

Nastalo velké stěhování věcí do přepraváku, který nám Míra v Josefově nechal. Poté už jen rychlé sedlání, opracování na parkuru a šlo se na věc.

Na opracovišti se kobyla bořila až po spěnky a nepřestávající déšť to jen podporoval.

snv31263.jpg

 Bahno všude - doslova. Mařenka byla na kluzkém poněkud nejistá - máme nakováno pouze na předek.

Na parkuru to bylo o mnoho lepší, podklad je písek a tak se to klouzalo o poznání míň než na opracovišti. První soutěž - hobby 80/90, jsme šli bez chyby na překážkách. Trošku jsme se zamotala v druhé fázi, nicméně jsem se vymotala tak, že jsme to domotaly do cíle bez tr. b :-)

Damula byla hodně opatrná a neukázala řádně co umí, nicméně výkon na mokru uspokojivý.

I přez mé malé bloudění jsme brali 2.místo! Radost byla veliká - obzvlášť můj Košťál team si to řádně užíval :-)

dsc04290.jpg

Holky vytáhly trika, které jsme nechávali dělat před ME 2008, a tak jsme krásně svítily a krásně se poznaly.... A lidi koukali - jak konstatovaly holky :-)

Po třetí soutěži následovala takřka ihned soutěž čtvrtá - již oficiální. Musela jsem promoklou bundu vyměnit za sako, což mi vůbec nevadilo, sluníčko začalo pomalu vykukovat. Jenže ouha. Moje holčičky se mi ztratily..... Dopadlo to tak, že po tom co se mi dostalo saka, nebyl najednou nikdo k mání. A tak jsme ještě dva koně před našim startem chodila na volné otěži a v kroku kolem opracoviště.

Stane se, holky jsou pro příště poučené. Nicméně to jistě přispělo k hrůznosti, která se nám povedla vytvořit na prvním skoku soutěže 90/100

dscf0692.jpgLehká chyba na prvním skoku :-)

Damule podjely nohy a téměř neodskočila. Skok jsme ale ,,překonaly´´ takže jsem honem sbírala otěže a pokračovala dál. Na druhém skoku se již kobyla trošku zkoncentrovala a zbytek parkuru přešla bez chyby. Smolná chyb na prvním skoku a mírně křečovitý zbytek - těch 10min. na opracovišti nám prostě chybělo.....

Nicméně jsme odjížděli všichni spokojení. Damula opět ukázala svůj skvělý charakter a tím mě nutí nepřestávat a makat, makat, makat......

dscf0659.jpg