Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 

Naše Bonička (Bona Bohemia Pechos) se stala společně s Adélou součástí projektu, kdy je dětem v MŠ a ZŠ prezentováno, jak se chovat k pejskovi, aby je již nikdy nekousl :-) Bona děti miluje a oni milují ji. Vzhledem k tomu jak skvěle zvládá lektorskou práci a jak moc nás práce s dětmi baví, budeme nejspíš pokračovat  Canisterapeutickými zkouškami.

Jak to vypadá na takové přednášce, se můžete podívat ZDE.

bona-nah.jpg

 

Fotky k ,,mání´´ na laskot.m@seznam.cz :-))))

ohari.jpg 

 

6.12. Bacardi má nového páníčka!!! Aktivně se s našimi miláčky účastníme naháněk. Práce se zvěří Jacky velice baví, jak by ne, když pro ni byli původně vyšlechtěni.... Na jedné z takový naháněk se náš Bacardi zalíbil jednomu z účastníků lovu a tak jsme domů jeli již bez psa :-)

Měj se Pinďo náš na Klatovsku dobře, nedělej ostudu a buď stále tak super jako jsi byl....

Dle inforamcí vládne v Klatovech nadšení. Bacardi se bez problémů zabydlel v nové rodince a prý nesmírně moc poslouchá :-)

bacardi-janda.jpg

 

9.11. Mírovi se povedlo nedávno ulovit muflonku. Ač byla rána dobrá, zvíře pár metrů poodešlo. Každý kdo loví ví, že mufloní zvěř je nesmírně ,,tvrdá´´ a houževnatá, takže ani dobrá rána neznamená úspěch.

Mírovi se zadařilo. Z místa nástřelu viděl kde kus zůstal a proto neváhal a zajel domů pro  mě i pro psy. Rychle jsem pobalila Mirunku, foťáček, psy do kufru naší ,,teréní´´ Micry a už jsme jeli :-) Rozhodla jsem se vykoušet Bonu a Bacardiho. Bohužel se nám letos díky nedostatku barvy nepodařilo dotáhnout výcvik u Bony až k barvářským zkouškám a tak vzniklá situace byla naprosto ideální k nácviku. Bacardi jel na kukandu a případně si také vyzkoušet kontakt se zvěří. Oba psi příjemně potěšili. Barvy bylo opravdu pomálu. Oba šli na napnutých řemenech ze kterých jsem je po chvíli pustila. Předvedli skvělou práci, oba dva. Jak se jim vedlo se můžete ve zkratce podívat ZDE

 

9.11. Jak se má Riga v Polsku? Takhle :-)

konie_10_166.jpg

 

7.11. Ač se může zdát, že se díky neaktualizaci stránek celý podzim nic nedělo, opak je pravdou. Pokusím se vše v rychlosti zachytit a na nic nezapomenout :-)

29.8. se jel Bret ukázat do Třebovle, kde probíhal Národní šamiponát tříletých belgických klisen. Měli jsme připravenou krátkou drezurní ukázku na hudbu. Bretovi to moc seklo a až na menší sabotáže v připraveném programu jsme byli s jeho prezentací spokojeni.

Krátký článek ZDE.

hrebec.jpg

Léto a podzim se stali náročným i na přesuny a nové tváře v naší psí rodině.

Nejprve se k nám shodou náhody a zcela nečekaně nastěhovala nová Jack Russllí slečna - Aida Jungle King. V době kdy k nám přišla byla již devítiměsíční, leč naprosto nepolíbená - žila na hájence v šumavských hvozdech a třeba takový obojek a vodítko, byli dlouho bubákem. Dnes je již plně socializovanou součástí naší velké rodinky, účastnila se několika podzimních naháněk a připravuje se na první vystoupení ve výstavním kruhu.

snv31315.jpg

 Jako další přicestovala z Brna dlouho očekávaná fenka Německého krátkosrstého ohaře. Nechtěli jsme být bez ,,velkého´´ psa, dlouho jsme vybírali a zvažovali až se nám naskytla možnost pořídit si štěňátko z ruk nejpovolanějších. Skvělý člověk, velký kynolog a myslivec p. Šmikmátor kryl svým super psem Virem Javořice také jeho fenku importovanou z Německa - Zenia vom Osterberg. K naší velké radosti se jedna z fenek, Xara Javořice, stala naší novou budoucí hvězdou :-) Velice se těšíme na vše co nás čeká a ještě jednou moc děkujeme manželům Šmikmátorovým za báječné přijetí i za Xarunku.

WEB Ch.st. Javořice

1.jpg První setkání

2.jpg  V den odjezdu ,,na hory´´

3.jpg A doma

 

 Dalším dárečkem se stal JRT Bastien Pylades. Bastík byl také dlouho očekavaný a tak trochu vybojovaný - měl být původně fenku :-) Maminka Beilinka a tatínek Abu si dali opravdu záležet a my si přivezli od Jany budoucího šéfa všech :-) Bastík se narodil v CH.st Pylades. Prozatím šéfuje malý nezbeda alespoň naší Mirunce. bastik-leva.jpg

vlacek.jpg

 

Další psí akcí se stalo stěhování našeho Batuli. Dlouho jsme zvažovali a přemýšleli, až jsme dospěli k rozhodnutí, kterého nelitujeme a jsme moc rádi, že se vše povedlo tak ja mělo.

Batulka je psí elegán a pubertální rošťák. Ač byl při naháňce na prasátka nepřekonatelný a vzbuzoval všeobecný údiv při prohánění kukuřice, a nejen při tom, pobyt ve venkovní voliéře mu nesvědčil v mnoha směrech. Izolace jednoho psa od ostatních byla složitá a náročná pro všechny.

A tak se náše miminko přestěhovalo do Votic ke slečně Lence, Zdendovi, Donýskovi a  Joýkovi. Dál zůstává v našem spoluvlastnictví. V novém domově se má báječně, je hýčkán na gauči a konečně spokojen :-)   

 Web nového domova Batulky

 p1120547.jpg

p1120554.jpg

 

Ani koníčky jsme na podzim nezanedbávali. 25. září jsme se vypravili do nedalekého Machova do stáje v Dolou, kde se konal druhý ročník Hubertovi jízdy. Adéla s Damulou a Míša Kalousová s Béďou - malé zastoupení, víc jezdců nemělo bohužel zájem jet.

Míra a Mirunka dělali tradiční doprovod. Tento rok si Mirunka již akci náležitě užila. Pěkně se proběhla d-3.jpg

 

 

 

 

 

svezlad-2.jpg

 

 

 

 

 

a poté si pěkně napapala a usla :-) Mamka i teta Míša si užily pěknou vyjížďku. Koníci byli hodní a vše proběhlo bez sebemenších problémů.

A jelikož jsme tak trochu z hecu a vlastně i z naší zvědavosti, zatoužili vyjet na další Hubertovu jízdu v kočáře, museli jsme zapřahat. Tentokrát ne hřebce, ale kobylky :-)

První zapřahání předčilo všechna naše očekávání a my si znovu uvědomili, jak báječné holky doma máme.

Pozvali jsme si na pomoc Valáškovi ze Šonova a tak šlo vše jako po másle. Jirka zapřahá běžně 4-6 Frísů, takže dvě kobylky byly brnkačka. S Mírou jim šlo vše pěkně od ruky, holky neprotestovaly a tak vše proběhlo v poklidu a pohodě.

zap1.jpg

Holky se chovaly naprosto ukázkově, takže nic nebránilo tomu, nasednout a zlehka vyjet.

 zap-2.jpg

 

 A tak jsme 25. září vyrazili do Jetřichova i s kočárem!

j.jpg

Mlha z rána se protrhala do krásného dne plného sluníčka. Míša jela opět s Béďou a užila si tradiční jetřichovskou jízdu plnou adrenalinu :-) Akce to byla velice vydařená. Pořadatelé si dali záležet. Diváků i koní bylo opravdu hodně ( 12 vozů a 48 sedlových koní). Nechybělo občerstvení i následné soutěže. Mirunka zůstala tentokrát na místě odjezdu. Hlídali Kubečkovi z Bezděkova a náš poklad si dopoledne v přítomnosti milých a hodných lidí náležitě užila. Díky!

bed.jpg

FOTOGALERIE

 

21.8. - 22.8.2010 - MVP Duodanube, Bratislava

Bona Bohemia Pechos - tř.pracovní - 2x V1, CAC

                                                       r.CACIB

dsc04755.jpg

FOTOGALERIE

 

Svaz chovatelů ČMBK srdečně zve všechny chovatele a příznivce chladnokrevných koní na Národní přehlídku a Šampionát tříletých klisen ČMBK, která se koná 29.srpna v Třebovli na statku pana Potměšila.
Občerstvení i doprovodný program zajištěn.
do 9.30hod - přejímka koní
10.00hod - zahájení přehlídky dvouletých klisen
následně šamiponát tříletých klisen
Info na tel.:p. J. Potměšil - 603551642
Přihlášky koní na tel.: Ing. J.Holčapek - 603492614
www.schcmbk.estranky.cz

 

12.8.  Již druhý týden je u nás doma čtyřletý polský hřebec Agát. Je černý, krásný a hrozně fajn :-) A až do odjezdu do ČR si pouze užíval radovánek plemeníka ( vzhledem k bonitaci 81 o něho byl v místě působiště dostatečný zájem a tak je řádně ,,vyřáděný´´). Přijel nedotčený čímkoliv. Díky jeho super charakteru, zvládl za těch pár dní co je u nás spoustu, pro něho, nového - kování, chomout, první zapřahání i první práci v lese.

snv31152.jpg

 

7.8. Hobby + ofi skokové závody Jaroměř

Jak se nám VEDLO?

dsc04290.jpg

 

31.7. - 1.8.  Podlesí - kvalifikace kláda a TT, MČR - Formanská, MČR- trojboj

Podrobný článek se již chystá.

FOTOGALERIE - pár fotografií pouze na ukázku. Nabízíme CD s fotkami a videii z celého víkendu. Zasíláme na dobírku za 120Kč.

Prosím pí. Kubíčkovou (někam jsem založila Váš email) a Pavla Reichla aby se mi ozvali na laskot.m@seznam.cz - pokud si chtějí prohlédnout všechny fotky dřív než v Pardubicích :-)

dsc04239.jpg

 

22.7. Zk. výk. chladnokrevných klisen - Mohelnice

Míra jel soudcovat a tak jsme využili příležitost k malému výletu a vyrazili jsme celá rodinka. Mirunka průběh zkoušek v pohodičce zvládla. Pokoukala koníky, proběhla se po travičce, pošlapala psí hovínka ( svojí luxusní růžovou ponožtičkou :-( ) a dopoledne zakončila vydatným spánkem.

Po obědě jsme se vydali ,,trošku oklikou´´ přez Brno domů. Navštívili jsme naše dva odchovy - fenku Baby Lov a pejska Arnoštka. Oba pobývají u našeho známého Jaromíra Gratcla. Bohužel jsme spěchali a tak fotečku nemám žádnou - určitě ale letos nějakou pořídím. Oba naše odchovy se chystají na výstavu :-) No a společně s Jaromírem jsme spěchali na nejdůležitější akci dne :-) Víc neprozradím - budu pověrčivá... Pokud vše půjde tak jak má, koncem srpna se dozvíte víc :-)

FOTOGALERIE

 

17.7. NVP Mladá Boleslav

Bona Bohemia Pechos - tř.pracovní - Výborná 1

FOTOGALERIE

 

16.7. Jelikož se náš stav psů povážlivě ztenčil a tento rok byla Shellinka již čtvrtým čtyřnohým kamarádem který nás opustil ( po Beníkovi nás hluboce zasáhl další čin osudu - Jacki a Rambo odešli za zvěří nám neznámo kam - nejspíš do Polska. Od března stále hledáme a stále doufáme, že je ještě někdy uvidíme), museli jsme s tím urychleně něco udělat.....

A tak k ná do rodiny přibyl nový kamarád. Je to krásný tricolorní pejsek Batalo Happy Florén - jak jinak než Jack Russell :-) již brzy se o něm budete moct dozvědět něco víc v sekci naši psi.

dsc02920.jpg

 

snv31053.jpg

 

 

10.7. Hobby závody Chlum

Odhodla jsem se a vyrazila na první poporodní závody v sedle :-)

Jelikož není Balast po zranění stále v pořádku, dovezla jsem si na Chlum pouze Damulku. Vůbec se mi nechtělo startovat :-) Prohlídku na koních jsem spíš prochodila v kroku a až při výzvě hlasatele o ukončení prohlídky, jsem si nacválala a jednou skočila zkušební skok....

Na opracovišti jsem lehce oklusala, ještě lehčeji ocválala, dvakrát skočila a šly jsme na věc...

Jako první jsme šli soutěž 70/80. Ne snad ani kvůli kobyle ( ta doma podává velice uspokojivé výsledky na mnohem větších výškách :-) ) , ale kvůli mě - přece jen dva roky a 20Kg jsou znát :-(

Damula skákala bezvadně. Na nic nekoukala a tak jsem si mohla dovolit i závodit. Soutěž jsme k našemu obrovskému překvapení vyhráli :-)

Druhou soutěži, do které jsme byly přihlášené, bylo dvoufázové skákání 90/100. I to přešla kobylka bez chyby. Tentokrát už jsem měla i fajn pocit - sama si zatáhla na skok, překonala bez mrknutí i dva strašáky, které jsme spolu neměli možnost ještě potrénovat. I když pěný parkur, bohužel 1tr. b za překročení času.

Spokojení jsme však byli maximálně - na poprvé jsme takové skóre nečekali :-)

Jelikož jsme byli na vše ( kůň + Mirunka) pouze sami dva s Mírou, mám pouze jednu použitelnou fotečku :-(

img_0200.jpg

 

4.7. Po té kruté ráně, která nás potkala jsme se museli nějak odreagovat a tak jsme se vydali do Nechanic, kde Selská Jízda odhalovala pomník na počest událostí z roku 1947. Krásnou akci bohužel trochu pokazil déšť. I tak se to velice povedlo.

FOTOGALERIE

dsc02773.jpg

 

4.7. V pondělí ráno, jsme vinou nešťastných náhod a okolností přišli o naši milovanou Shellinkou. Odešla v klidu, bez bolestí.... Věříme, že i ona se dostala do psího nebíčka a společně s Pepinkou a Beníkem, který nás stářím opustil již v lednu, prohánějí místní zajíčky a užívají si nekonečných radovánek.

dsc00609.jpg

 

2.7. Druhý ročník přátelského setkání chovatelů plemen Parson a Jack Russell terrier - Brníkov

Vyvezla jsem Bonu a Bacardiho na výlet. Komplet osádka ve složení já, psy, Mirunka, Anička a v Hradci se připojivší Sekyrka, jsme dojeli před desátou na místo určení, schlazení klimou v autě, nicméně v dobré náladě.

Setkání bylo přijemné. Přítomní si mohli vyzkoušet coursing, norování, bylo předevedeno trimování, počítaly se zuby, měřila výška a dokonce i vyšetřovala patela. Já jsem bohužel nechala PP doma, tudíž jsem tuto skvělou příležitost k vyšetření promarnila :-(

FOTOGALERIE

dsc02408.jpg

 

 

26.6. Nora Ostaš - norovací zkoušky.

Bona Bohemia Pechos - 84b. , 17s, splnila - 3.místo

Crazy Shell Eldorádo Lipí -  72b. - splnila

 Fotogalerii a povídání o tom jak jsme si vedli na norovačkách naleznete ZDE

 

13.6.  3.ročník výstavy Zemská Koruna v Lanškrouně - spec. výstava teriérů.

Bona Bohemia Pechos - tř. otevřená - Výborná1, CAC, CC

Obrazek

 

3.6. Nabízíme prázdninové kurzy jízdy v sedle - info v rubrice Prázdniny v sedle.

 

29.5. Náchodská přehlídka (6.6.10) je vzhledm k nepřízni počasí zrušena!!!

 

22.5. Formanský den Martínkovice aneb dostihy chladnokrevníků :-)

 

20.5. I u nás stále prší. Využíváme každou volnou chvilku abychom koně alespoň pustili do výběhu napást - venku se nedá takřka nikde jezdit. Všude voda, bahno....

Balast se bohužel zranil - nakopnut klisnou, roztržená celá nadočnice. Ač je rána veliká, rozhodli jsme se nešít - nechceme uspávat. Béďa se po oplasknutí rány nechá celkem bez problémů ošetřit. Aplikujeme gel z Aloe a antibiotika ve spreji. Rána se krásně zatáhla, takže doufám že se vše v klidu vyhojí. Oko vypadalo první dny opravdu hrozivě a tak jsem se neodvážila ani fotit - bylo mi velice úzko.

Bohužel se s tímto zraněním nedá Balast ani lonžovat. Mrzí mě to, výpadek to bude opravdu velký. Nicméně je pro mě před sportem důležitější zdraví. Balast je chystán pro naši Mirunku a tak má času dost :-) Po doléčení zranění začneme opět pomalu pracovat a uvidíme zda v letošní sezoně ještě stihneme někam vyjet.

Obrazek

 

16.5. Vyjeli jsme s Béďou a Damulkou na Chlum, kde jsme měli naplánovaný skokový trénink a hlavně tahání stehů po kýle naší Rozárky.

Béďa rozrušen přítomností jediného neznámého koně, zůstal pouze u lonže a skákání ve volnosti - opět nás přesvědčil o svých kvalitách a už se opravdu teším, až bude Mirunka sbírat spolu s ním žluté mašličky :-)

Damula nás velice překvapila - mile :-) První společné skákání zvládla naprosto bez problémů. Poradila si se skokovými řadami i jednotlivými skoky. Dělá mi poslední dobou vlastně jen radost - přesvalila a tím nám už sedí sedlo, začala pořádně žrát a dokoce se už i uvolní v krku! Ještě to není tak jak bychom chtěli, ale pokrok je od prvního ježdění opravdu znát. Nejspíš střídání jezdců v jezdecké škole ji způsobilo celkovou stuhlost předku a ,,zamrznutí ´´ krku ve snížené poloze.

Bohužel jsem zapomněla přidělit fotyho a tak nemám ani jeden snímek :-(

Po ježdění jsme se vrhli na Rozárku. Budoucí MVDR. Ája, konstatovala, že jizva je suchá, růžovoučká, mírně zduřelá - za pár okamžiků jsme se přesvědčili proč :-) Stehy byly za chviličku venku a naše krasavice mohla do výběhu. Jak si tam užívala a jak nám vyrostla, se můžete podívat ZDE

Obrazek

 

15.5. Jak si vedla Bona Bohemia Pechos na ZV si můžete přečíst ZDE

Obrazek

 

1.5. XV. ročník výstavy koní na Valašsku.

Ač jsem se snažila přesvědčit Míru, že když jedeme s jedním koněm (Balast), uvezeme i druhého (Bret), vyráželi jsme v sobotu ve 4.15hod ráno, do Podlesí pouze s Béďou.

A nakonec se ukázalo, že jsme dobře udělali.... Propršená cesta se změnila v krásný polojasný den s účastí stovky koní. Ač bylo vše perfektně připravené a zorganizované ( dostatek stánků s občersrvení, místa k sezení, VIP zóna, kolbiště...), místo pro vykládání koní bylo vzhledem k počtu koní malinké. Do toho se ještě návštěvnící výstavy chodili kochat koňmi i do ,,zákulisí´´ - bohužel si často neuvědomovali, že opravdu překáží když stojí uprostřed cesty s rukama v kapse a sledují ,,cvrkot´´ příprav. Nebo maminky s malými dětmi.... opravdu jsme kolikrát ani nedýchala, když se dítko či maminka ,,koukající do blba´´ blížili k zadku koní.... Nechápu. Vím že je z hlediska pořadatelského těžké udržet diváky mimo ,ale v tak malém prostoru mi to přišlo opravdu nebezpečné. Nehledě na to, že kromě teplokrevných koní bylo na místě i spoustu chladnokreníků chystajících se na odpolední Formanské závody ( i s velmi bohatou slovenskou účastí).

Jelikož jsme přijeli včas, v klidu jsem ještě ve vozíku dopletla Béďovi hřívu, převlékla se a s první teplokrevnou kategorií jsme ho vyložili. Už při přípravách vzbuzoval zájem. Lidé se ptali co je to za koně, fotili, pokukovali :-) Béďa byl z toho rozruchu mírně nervózní. Před námi bylo čtyřicet teplokrevných koní. Po nich přišla na řadu kategorie pony. Jelikož má Míra ještě stále mírně ,,nefunkční´´ nohu, musela jsem se s nelibostí ujmout předvedení já :-( A Béďa mi to dal řádně sežrat. Bohužel se předváděla celá kategorie poníků společně a my ke všemu chodili až na konci.... No, Béďa mě krásně povodil! Měla jsem opravdu strach, že mě i odvede z kolbiště :-) Ač intenzivně pracuje pod sedlem, je uprostřed připouštěcí sezony řádně nakrmený a v kondici. Nestačila jsem jeho tempu a v tlaku ze strachu aby mi nepláchl jsem ho brzdila malými kroužky vždy v rohu - bohužel kolem sebe, že... No, i mistr tesař se někdy utne :-)

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

Netrvalo dlouho a komise ve složení pánů Karáska, Nováka a Černockého vyhlašovala výsledky. Balast vyhrál! :-) Alespoň malé odškodné za to moje ,,utrpení´´. Radost byla veliká! Dostali jsme krásný pohár a kokardu.

Obrazek

Po teplokrevných koních následovali koně chladnokrevní a po nich již formanské soutěže. Ty jsme bohužel nedokoukali až do konce. Cesta domů byla dlouhá a tak jsme se vypravili  včas - i kvůli Mirunce, abychom ji moc nenarušili zajetý režim.

Krásný den - dlouhá cesta stála opravdu za to! Balast si tu dokonce sehnal i dvě nastávající nevěsty :-)

FOTOGALERIE

Obrazek

28.4. Operace kýly Rozárky. Jak taková operace probíhá se můžete ve zkratce podívat ZDE

Obrazek

27.4. Situace vyřešena - už se nemusím bát, že to zakřiknu :-)

Rigu jsme vezli na ,,zkoušku´´ do polských Gliwic k známé druzůrní jezdkyni p. Alicji. Dušička ve mě byla malá, přeci jen kobylka byla po hříběti a rok se s ní pod sedlem nepracovalo. Byla pouze lonžovaná. Kobylka se na fotkách a videu líbila, takže jsme doufali v zdárný konec...

Moje obavy se ukázaly liché - Riga se chovala neprosto ukázkově. Nejprve se krásně předvedla ve volnosti v hale - v klusu doslova plavala a paní Alicja jen zářila. Potom přišlo na řadu sedlo a lonž. Nejspíš tím, že kobylka věděla že má na sobě krásnou drezůrní Prestig, byla taky naprosto prestižní :-) Po 15ti minutách chodila  uvolněná, s vyklenutým hřbetem. V hale vládlo nadšení. Já jsem jen tiše sledovala a zapomněla i fotit... Což mě velice mrzí.

Dostali jsme pochvalu, že je vidět, že kobylka byla dobře obsedlá a dobře pracovaná. Spokojenost vládla na obou stranách a tak nic nebránilo tomu se rozjet  domů . Tentokrát už bez Rygy. Paní Alicja si nechala ještě čas na veterinární vyšetření. I ty dopadly dle našeho očekávání dobře a tak již můžeme konstatovat, že z naší Rigy bude nová drezůrní hvězda :-)))))

A jelikož se nám uvolnilo místo po naší ryzečce, hledali jsme nového koníka. A našli jsme :-) Opět v Polsku. Letos osmileté kobylka Damula je všestarnný koník. V loňském roce byla třetí na mistrovství Polska v jízdě v dámském sedle, zná i parkurové překážky a zlehka i drezůrní obdélník.

Obrazek

 

2.4. Náročný den na přesuny :-) Ráno jsme se probudili do krásně bílého dne - ano i u nás napadlo 10cm sněhu!

Obrazek

I přez nepěkné počasí se Míra vydal do Polska pro naši novou kobylku. Je jí 18ti letá Burza plemene Koń śląski. Na svůj věk naprosto nevypadá, je pošetřená, v dobré kondici. Celý život byla spíše rodiným miláčkem. Je nesmírně hodná a krásná :-) U nás má naplánované mateřské záležitosti a občasné rekreační vyjížďky. Foto prozatím alespoň z příjezdu.

Obrazek

Po ubytování nové kobylky přišla na řadu naše Rozárka. Vzhledem k našim stísněným prostorům jsme se rohodli odvézt ji na připouštěcí sezonu do HK. Uvolnila tak jeden box pro budoucí nevěsty našich třech hochů.

Mile nás překvapila. ač ještě příliš nezná chození na vazáku, vozík viděla prvně v životě, chovala se velice ukázněne. Bez velkého přemlouvání nastoupila a celou cestu krásně stála. V HK z vozíku  vystoupila jako starý profík a hned se zabydlela v krásně nastlaném boxe. Bude jí tu fajn - má tu spoustu kamarádů a pěkné výběhy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

23.3. Prodán Ataman. Bude sloužit jako pracovní koník v lese v Orlických horách.

Obrazek

 

 

22.3. Bohužel jsme zjistili, že naše nová ,,německá slečna´´ neodpovídá našim představám a proto byla vrácena majiteli.

 

21.3. Valná hromada SCHČMBK - Míra zvolen jednomyslně do Rady plemenné knihy!

V sobotu prodání Bifalo a Bili-Boj. Tentokrát ,,malé´´ závodnici. I tady se těšíme, že kluky uvidíme sportovat! Přejeme hodně úspěchů a ať jim to pěkně vyskakuje :-)

 

19.3.  Přijeli zájemci na jednu z našich bílých holčiček. A dopadlo to skvěle :-) Kromě Abbinky si vybrali ještě ,,maličkého´´ ,krásně zbarveného, Barta! Což je super! Naše dvě Jack Russllí děti budou bydlet spolu,  nedaleko Benešova v rodině myslivce! Těšíme se že se potkáme ve výstavních kruzích, po případě na nějaké té naháňce. 

 

13.-14.3. Náročný a zaroveň krásný víkend! V sobotu ráno jsme se vydali do Krutěnic kam jsme byli pozváni na oblastní přehlídku hřebců. Zároveň tu probíhalo západočeské kolo skákání ve volnosti čtyrletých klisen. Západočeští chovatelé se na akci opravdu dobře připravili a tak jsme mohli kromě hřebců a klisen zhlédnout nejednu pěknou ukázku. Bohužel jsem stále bez objektivu takže fotky tmavé, ošklivé. Pořídila jsem ale videozáznam, který se pokusím co nejdříve zpracovat.

Z Krutěnic jsme se vydali na další dlouhou cestu - do Karlových Varů. Tady nás v Děpoltovicích uvítali v místním jezdeckém klubu. Přijeli jsme sem podívat na kobylku Donfee. A dopadlo to :-) Takže už nám ve stáji vesele řehtá čistá německá žirafka po Royal Touch :-) Kobylka je delšího rámce, ale ohromně hodná a hezky jí to vyskakuje!

V neděli jsme se celý uondaní vrátili domů a vyprovodili naši Rigu na cestu do nového domova. Rozárka to obrčela, ale je to holka statečná, takže v pondělí ráno už byla o hodně lepší....

V neděli se také prodali hřebečci Max Mario a Marco Polo. Vydají se na dalekou cestu až do Chomutova, kde se budou se s vým novým majitelem věnovat vozatajskému sportu! Moc se těšíme, až je uvidíme v plné kráse vyhrávat!!! :-)

 Aktuálně jsme přeměřili Billi Boje a Bifala. Trochu jsme mátli - včera jsme naměřili 150cm páskou. Což znamená slabých 145!!! hůlkou.

Také máme stále volné dva Jack Russllí kluky - maličkého Barta - menší, jemný pejsek pouze s bejličkami a fešáka Bacardiho - brejličky a kolečko u ocásku!

 

28.2. Nová sekce - koně na prodej.

Máme také stále volná některá štěňátka Jack Russell teriéra. Vyberte si v seksi Štěňata svého favorita - super společníka, kamárad i báječného lovce!

 

13.2. Byli jsme se podívat v Měticích na prezentaci plemenných hřebců. Foto ZDE

Obrazek

 

11.2. FOTOGALERIE Hiszpana při práci

 

17.1.  Vloženy nové videa - i u jednotlivých koní jejich osobní.

15.1. Měli jsme milou návštěvu - Helenka G., známá fotografka a provozovatelka Equichnnelu, fotila Mirka a Hiszpana při práci v lese. Něco málo na ukázku - brzy bude i fotogalerie.

Obrazek

 

 

Souhrn událostí posledních dní roku 2009

* Dohnali jsme resty a učinili několik milých návštěv našich přátel

* V listopadu se konala schůze formanů a rozhodčích. Vznikla tu nová pravidla pro formanské soutěže a byly ustanoveni nový rozhodčí. V příštím čísle Koní budou nová pravidla zveřejněny a hned poté se objeví i na internetu.

* V prosinci se konala schůze zastupitelstva SCHČMBK. Na svoje funkce zde rezignovali pánové Ročeň, Andrle a Havel.

Tímto se to do voleb ujal funkce předsedy SCHČMBK p. Hradečný a předsedy oblasti Čechy I. p. Košťál

* V prosinci se konala další naháňka na černou - opět v MS Poleň u Klatov. Míra jel opět s našimi Jacki a tentokrát i se dvěma kamarády. Přesně jako před rokem, zde náš Rambo přišel na velkého kňoura. Ten mu sevřel celou hlavu ( propíchnuté hrdlo i hlava), rozpáral ho kolem šourku až ke kořenu ocasu a i nad předním pravým během měl Rambo dvě nemalé dírky. Tvrďák Rambo na sobě nedal nic znát, doběhal leč a až poté se nechal ošetřit. Domů  přijel celý zašitý, s drenem nad předním během.... Nicméně ještě z místa máme fotografie, jak na výřadu hlídá prasátka. Třetí den po zranění nám ukázal, jak odolným a tvrdým psem umí Jack Russell terier být - využil naší nepřítomnosti a z tepla kotelny kde se léčil, unikl na dvůr a provedl sám výřad mladých kuřat i s kvočnou :-) 

 

 

 

 

 

 

 

 

pf-2011.jpg

 

12.12.