Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality / News

Všechna miminka z vrhu D jsou již u svých páníků. Další vrh plánujeme na jaro 2012 a to ze spojení Ch.Bona Bohemia Pechos + Vinni the Mole Rags Puma.

Vinnýsek je mladý, hladký, se skvělou barvou a ještě úžasnějším PP. Jeho otec je skvělý Keysteel Crack Rags Puma, Ch CZ, EUR Jun Winner, Ch Jgd-D, Ch Jgd Kft, 10x BOB, Národní vítěz, Klubový vítěz mladých CZ, maminka Burbunya Black Majik, imp Austrálie, Ch AUS.

Převelice se na toto spojení těšíme. Bonička dává svým dětem nejen pěkný exteriér, ale i báječnou povahu. Ve spojení s Vinnýskovými australskými geny, ( a úžasnou tmavou barvou) by se mohlo jednat o velice zajímavé odchovy. Bude to i na delší čas poslední Boniččin vrh. V roce 2013 ji krýt neplánujeme a další vrhy budem zvažovat pouze za podmínek perfektního zdravý fenky - v r.2014 ji bude již 6let. Je pro nás členem rodiny a jejím hlavním životním posláním je především práce s dětmi a lov.
 

 Ch.Bona Bohemia Pechos

bona.jpg

 +

 Vinni the Mole Rags Puma

vinny.jpg


 Předběžné rezervace jsou již možné.

 

26.12. Den před Štědrým dnem nás opustila jako třetí v pořadí Dellis, která bude bydlet nedaleko, ve Svatoňovicích, a bude dělat společnost mamince slečny Anety. Dle prvních reakcí si ,,holky´´ padly do oka, což nás velice těší! :-) Přejeme mnoho krásných společných chvil.

Na Štědrý den potom odcestovali Davinci a Dandynka. Oba je, doufejme :-), čeká výstavní i pracovní kariéra!

Dee v novém domově

p1230081.jpg

VIDEO Dee Diamond Admiko - první den doma

 Davinci se svou novou paničkou :-)

 

 a_-5-.jpg

a_-7-.jpg

Krásné prožití svátků Vánočních a úspěšné vykročení do Nového roku, ze srdce přejeme všem našim blízkým, kamarádům, zákazníkům a v neposlední řadě i našim odchovánkům!

  pf2012.jpg

 

* Na nové páníky stále čeká přenádherná Dandynka - FOR SALE.

Aktivní fenka, veselá, nebojácná, hlasitá. Velice pěkný exteriér i super povaha! Vakcinovaná, odčervená, plně socializovaná. Vyrůstá s námi v bytě v neustálém kontaktu.

 dsc03131.jpg

 dsc03136.jpg

 dsc03140.jpg

 

 16.12. Dnes byl velký den. Dalekou cestu, až z Českých Budějovic, měli manželé Červinkovi, kteří si přijeli pro naši  krásnou Dee :-) Přejeme jen ty nejkrásnější chvíle společně s pokladem, jakým Jack Russell bezesporu je!

  dsc03095.jpg

A tahle krásná výbavička čeká doma na naši prdelku!

 p1220925.jpg

I přehodná Ladynka nás již opustila. Bude společně s ,,naším´´ Bacardim prohánět prasátka ve Zdeslavi u p.Jandy!

 

12.12. Miminkům začíná osmý týden života a u nás se začíná pomalu smutnit - za nedlouho nás ty kuličky štěstí opustí.... I Laydynka má již své nové páníky. Bude v Zdeslavy honit prasátka společně s ,,naším´´ Bacardim. I miláček Davinci měl v neděli návštěvu. No a jak jinak to mohlo dopadnout :-) Udělal na páníka oči a už byl jeho! Odolat mu je totiž hrozně těžké :-) K mé velké radosti bude bydlet jen pár kilometrů od nás a jeho páníček, policejní psovod, s ním má velké plány - stejně jako já :-).......

Volná je tedy již pouze náááádherná Danydynka. Koukněte sami jak to našemu čertíkovi sluší:

Dandys - na prodej / for sale

 dsc03055.jpg

dsc03040.jpg

Davinci

  dsc03071.jpg

 Dellis

  dsc03065.jpg

 Dee

dsc03079.jpg

Di

 dsc03058.jpg

 

4.12. Prckům z vrhu D začíná sedmý týden života. Jsou to již pěkní čertíci. Řádí o sto šest! :-) Při solidním jednání dohoda o ceně jistá!!!! 

Nádherný pejsek Davinci je velice aktivní, náruživý aportér všech hraček. Byl by skvělým loveckým psem, parťákem na agi, ale jistě se díky zajímavému exteriéru a barvě neztratí ani ve výstyvním kruhu! Dá mi hoooodně moc přemlouvání abych ho někomu předala :-( Je totiž naprosto úžasný!

dsc02972.jpg

dsc02961.jpg

To samé šídlo jako Davinci je i hladká Dandynka. Taktéž neunávná aportérka, hlasitá, mazlivá, prostě zlatíčko! Navíc naprosto nádherná! Obě oční linky dobarvené již nyní :-)

dsc025701.jpg

Naše zlatíčko Laydynka :-) Hodná fenečka, stín naší Mirunky. Kamarádská, klidnější ovšem též  hlasitá :-)

dsc02975.jpg

 

3.12. Bora odcestovala do západních Čech ke své nové majitelce a k nám přijel plemenný hřebec Bentley Kletečka, který u nás bude k dispozici kobylkám v připouštěcí sezone 2012. Více infa již brzy :-)!

00002405m.jpg

 

* Pedigree vrh D - ZDE  - i s obrázky některých příbuzných

dsc021081.jpg

 

28.1. Caledon Admiko - Bona Bohemia Pechos + Coudy Pemiko, 7.měsíců

dsc02702.jpg

25.1. Naše krásná Bora je už velká holka! Od jara trávila veškerý možný čas s našimi ostatními kobylkami na rozlehlých kopcovitých pastvinách. Je znalá veškerého ošetřování, úpravy kopýtek. Je moc hodná a rozumná :-) Tatínek jidal do vínku T pony skokana, araba i plnokrevníka. Od maminky má též kousek plnokrevníka a větší kus Slaského koně. Bora je korektní hříbátko bez hrubých vad, nadprůměrných chodů s velkým předpokladem být skvělým středním koníkem do sportu ( očekáváme KVH kolem 150) a poté i dobrou chovnou klisnou Malého koně - možno zapsat do pl. knihy Malého koně. Boru nabízíme k prodeji. Pouze do zodpovědných a rozumných rukou! Při korektním jednání přijatelná cena, popřípadě možnost odchovu na naší pastvině za výhodných podmínek. V případě zájmu či dotazů nás prosím kontaktujte.

FOTOGALERIE Bory 

10/2011 na pastvině

dsc01705.jpg

tatínek Balast 8/2011

ndc_2370.jpg

podobu nezapřeme že :-)

dsc01715.jpg

 

 

24.1 VIDEOGALERIE  vrhu D

dsc02563.jpg

 

24.11. Vrh D pomalu ,,vstoupil´´ do pátého týdne života. Všichni již krásně papají granulky, řádí, vrčí, štěkají :-) - už je s nimi opravdu legrace! Na nové páníky čeká ještě nádherná hladká fenečka Dandynka, elegantní Ladynka a náš krasaveček Davinci!

4.jpg

6.jpg

1.jpg 

 

PODZIM   (rolovat dolů)

Podzim - nádherný, voňavý, barevný a slunečný. Takový byl u nás. A samozřejmně plný koňských akcí.

Letos jsme se zúčstnili pouze dvou Hubertových jízd. První byla v nedalekém Machově. Od nás jeli Furin a Mirinka pod sedlem a Damula s Burzou zapřažené. Slunečný den, obětaví pořadatelé. Celý dojem trochu kazí každoroční trasa ,,po okolních vsích´´. Pro mě je Hubertova jízda hon na lišku, brouzdání lesy, loukami, brodění vody, prolézaní příkopů, přírodní skoky ( vždyť skákat přeci nemusí všichni)....

Druhá hubertovská akce byla v mém rodišti - na Lípě ( Chlumě). Počasí už nebylo tak pěkné jako při prvním Hubertu, účast ucházející. Krásné mašle, perníček pro každého, dobré občerstvení. A hlavně tříhodinová projížďka :-) Krásně sme se svezli za doprovodu kočárů a aut, takže ani doprovod nebyl ochuzen o ,,sportovní´´ výkony. Krásnou atmosféru ještě podpořila miniskoková soutěž na Chlumském hřišti. Na každého zúčastněného čekala taška odměn a krásná pentle - super nápad. Saniová a Martina nezklamaly a vše perfektně zorganizovaly :-) 

photo050.jpg

photo088.jpg

 

 Další příjemnou až skvělou podzimní akcí byl test 2,5 letých Slonských hřebců v hřebčíně Ksiaz. Bohužel se tato akce kryla s Hubertovou jízdou v Jetřichově. Mrzela nás neúčast, ale polských výlet byl opravdu velkým lákadlem. Naše rozhodnutí podpořili ještě i Karáskovi, kteří nás na pár dní navštívili.  A tak jsme v pátek vyrazili na první den testu. Prohlédli jsme si hřebčín, chovné klisny a díky našemu polskému příteli Edkovi i sedlovnu hřebčína se spoustou opravdu skvostných kousků.

Samotný test nám po pravdě mírně vyrazil dech. Připravenost koní, organizace, počínání rozhodčích.... V ČR nevídané. Ve stájích jsme poznali v adeptech  na plemeníka i dva hřebečky z Plawne Gory, kde jsme byli připouštět naše holky :-) Když jsem si vzpomněla jak si hřebci ještě v březnu letošního roku užívali na pastvinách, byla jsem velmi zvědavá jak se jim povede...

A nebylo to vůbec zlé! Jak jsem již psala - klid v kterém všichni hřebci pracovali byl opravdu nevídaný. Zapřahání, předvedení, jakákoliv manipulace - vše v klidu, v pohodě. V pátek hřebci absolvovali drezurní úlohu a 1Km na čas. Každý tahal svoji váhu. Systém bodování byl naprosto průhledný a jasný. Po každém dojezdu byl vyhlášen čas, takže nebyl problém dohledat si v katalogu dle času bodové ohodnocení hřebce. Nejlepší čas ( vítěze testu), byl 1Km za 2min.59s!  V klusu. Každé nacválání bylo penalizováno a při opakovaném nacválání byl adept dokonce vyloučen. Páteční den jsme zakončili nečekanou a o to milejší návštěvou Piotra Mazurka, známého polského jezdce spřežení. Ještě jednou ze srdce děkujeme za milé přijetí. Viděli jsme zde i dva potomky naší Burzi.

V sobotu jsme se vydali do Polska po druhé. Hřebce čekaly ještě 3Km a poté byla ohlášena v hřebčíně aukce na kterou jsme se moc těšili :-) Vyhodnocení testu probíhalo přímo před stájemi. Ze dvouch dvěří vycházeli na střídačku hřebci, procházeli špalírem přihlížejích a bylo čteno jejich hodnocení a to zda byli vybráni do plemenitby či ne ( opět v naprostém klidu - pokud se dva hřebci potkali ve dveřích, naprosto bez reakce pokračovali dál). Přiznám se, že toto byl asi nejemotivnější zážitek obou dnů. Tolik upřímné lidskosti jsem opravdu dlouho neviděla. VŠICHNI přihlížející každému předváděnému hřebci tleskali a pokřikovali slova uznání. Když byl předváděn vítězný hřebec,ovace a zvolání BRAVO nebraly konce... měla jsem opravdu hodně co děla,abych zamáčkla deroucí se slzy. Toto jsme ještě v ČR  nezažila a jsem si jistá že ještě dlouho nezažiji...

Jeden z hřebců z Plawne byl na druhém místě! Skvělý výsledek! Posíláme velké gratulace! Aukce byla dle očekávání veselá a plná pěkných koní! Krásné dny.

FOTOGALERIE

dsc01209.jpg

 

dsc01266.jpgdsc01287.jpg

 

Ani naši pejskové na podzim nezaháleli. Odchov z vrhu C - Cru Crixi Admiko se byla podívat na výstavě v Českých Budějovicích, kde vyhrála třídu štěńat s hodnocením Velmi nadějná1! Gratulujeme a děkujeme za vzornou péči!

Pejsek Bacardi (Broček) z vrhu B po úspěšném složení norovacích zkoušek, složil i další, ne lehkou, loveckou zkoušku. Kopíruji milý email od paní, která ho na zkouškách vodila: Poštěstilo se mi připravovat na zkoušky psa Bacardi Admiko. Moc šikovný pes, plný temperamentu, ovladatelný. Po zkušenostech s Bročkem jsem doporučila kamarádovi toto plemeno, já už od jezevčíků asi neodejdu :-)
 Brok (Bacardi) dělal HONIČSKÉ ZKOUŠKY se samými čtyřkami včetně hlasitosti (povedlo se mu několikrát během zkoušek prokázat hlasitost na černou zvěř i na stopě dančí). Jen jsme pak už neriskovali a klidové disciplíny (klid na stanovišti, odložení) jsme dělali na řemeni. Přesto nezaváhal v žádné disciplíně a získal samé čtyřky - 188 b. a CACT.
S pozdravem Dana Hájková

Posíláme do Klatov velké díky, velké pozdravy, velké gratulace a těšíme se s vámi! Fantastický výsledek!

Bacardi ještě u nás - 7.měsíců

bacardi.jpg

 

Dostali jsme krásné fotky našeho ,,dítěte´´ lásky :-) - Rozárky. Roste z ní nádherná slečna a se svojí báječnou paničkou jsou prima dvojka. No posuďte sami:

1.5.2011--3-.jpg1.5.2011.jpg

 

30.9.2010.jpg

 

9.11. I dnes nové fotkečky u štěňátek a v jejich FOTOGALERII

dsc02116.jpg

 

8.11. Nové fotky u štěňátek i v jejich fotogalerii

dsc02054.jpg

 

3.11. Miminkům z vrhu D jsou dva týdny. Jsou to již pěkné kuličky, všichni více či méně koukají a pokouší se u první lezení. Jsme z nich upřímně nadšení. Máme krásný vrh a směle pokračujeme v programu - mazlí celá rodina :-) Pár nových foteček ve FOTOGALERII

Miminka mají už i svá jména.

dsc02024.jpg

 

30.10. Stránka vrhu D vytvořena. Miminka nám dělají jenom radost! Jsou všichni naprosto úžasní. Začínají pomalu otevírat očička a u nás už panuje nadšení, že to nebude trvat dlouho a budeme i běhat :-)

ŠTĚŇÁTKA  od nás půjdou opět perfektně socializovaná. Vyrůstají s námi v neustálem kontaktu. V době odběru budou mít základní sociální návyky, budou řádně vakcinovaná a odčervená. Na cestu dostanou samozřejmně spoustu důležitých věcí :-) K odchodu do nových domovů budou připraveni cca od 16.12. - po domluvě i v jiném, Ježíškovském :-) čase

vybavicka.jpg

 

 Vytvořila jsem i vrhu D samostanou fotogalerii ZDE - odkaz naleznete i na stránce vrhu. Takže - kochejte se, vybírejte a v případě zájmu či jakéhokoliv dotazu nás neváhejte kontaktovat! VRH D

dsc01979.jpg

 

 

 20.10.Máme štěňátka! V pátečních velice brzkých hodinách jsme oddrodily :-) Ano, obě... :-) Aida byla velice hodná, nechala mě abych jí se vším pomohla a tak se můžeme radovat z pěti úúúúúžasných slečen a jednoho překrásného kluka. Moje velká pomocnice Mirunka miminka bedlivě hlídá a mazlí, takže je opět zaručena super socializace!!!! Více info již brzy v sekci štěňátka.

dsc01649.jpg

dsc01646.jpg

..............................................................................................................................

2.10. Naše zlatíčko jde (prozatím)  v šlépějích rodičů a to nás velice těší!

dsc01023.jpgdsc01613.jpg

 

 

30.9. Kája a Bastík pomáhají v každodenním životě myslivce :-) A jde jim to náramně! Obzvlášť Kája se nedá zastavit ničím a nikým. Máme radost - JRT jak má být!

k-b-prase.jpg

dsc00574.jpg

 

18.9. Borová. Spoustu lidí, stánků, koně růzmé kvality a plemen, ukázky - prostě tradiční a příjemná Borová.

dsc01087.jpg

FOTOGALERIE

 

17.9. MVP Brno

Zde si měl svoji výstavní premiéru  náš jediný chlapec z vrhu C - Carfulek. A i on se p. rozhodčímu Kubíkovi velice líbil a odnesl si známku Velmi nadějný 1!!!

Malé bilancování: Odchovy z vrhu C se již zúčastnily 6ti různých výstav ( MVP, NVP, Klubová JRT) a posuozvalo je 6 různých rozhodčí. Vždy odešly se známkou Velmi nadějný - vytavovaly se letos pouze ve třídě štěňat. Máme ohromnou radost a držíme pěstičky do dalších výstavních bojů!!! Stejně jako výstavní úspěchy nás těší že jsou všichni naprosto báječných povah - nekonfliktní, milý, veselí, prostě nej :-)))

dsc6495.jpg

8.9. Zk. výk. tříletých klisen Čakovičky.

Ani ošklivé počasí Mírovi nepřekazilo úspěšně převézt jeho tříletou svěřenkyni přez ZVK.

 dsc00888.jpg

FOTOGALERIE

 

3.9. Koně v Akci 2011. Letos pouze jako diváci a dopravci :-) Dovezli jsme do Pardubic tříletou kobylku ČMBK, které se u nás chystala na zkoušky klisen. Krásné počasí jsme si užili v příjemném prostředí pardubického závodiště a v milé společnosti našich koňských přátel z celé ČR.

dsc00690.jpg

 FOTOGALERIE

 

27.8.  MVP Mladá Boleslav. Týden po Bratislavském výletu jsme se vydali na výlet o něco kratší. Jak byla cesta krátká, tak bylo příjemné setkání se všemi, které jsem moc ráda viděla - Léňu se Zdendou a jejich kluky Donýska a našeho Batulína. Výstavy se také zůčastnily dvě naše odchovankyně z vrhu C - Cru Crixi a Cassi. Společně s Celdon nastoupily do třídy štěňat a všechny zabodovaly se známkou Velmi nadějná a krásným hodnocením. Jako nejlepší určil p. rozhodčí Havelka Cassi. Ta je opravdu moc šikovná.Jsem ráda, že jsme našli pro naše dětičky tak skvělé páníky.

Výsledky:

Cassi Admiko - tř. štěňat -  VN1

Cru Crixi Admiko - tř. štěňat - VN

Caledon Admiko - tř. štěňat - VN

Aida Jungle King - mezitřída - Výborná 3

FOTOGALERIE

c-sourozenci-4.mes.jpg

sourozenci z vrhu C - 4.měsíce

..................................................................................................................................

AKTUÁLNÍ VRH

Jak jsem se již zmínila, byla Aida na Slovensku nakryta veleúspěšným psem Abu Pemiko. Abu je top po stránce exteriéru i práce. Štěňátka by se měla narodit kolem 20.-23.10.2011. Rezervace bereme již nyní. Včasnou rezervací si zajistíte právo výběru z miminek i výběru jména pro Vaše vyvolené štěňátko. Očekáváme jedince vhodné na výstavy,chov, práci i skvělé kamarády. Vzhledm k tomu, že Aidy tatínek je čistě Australské linie ( stejně jako Abu) a maminka hladkosrstá fenečka, je velká naděje super exteriérových hladkých štěňátek!!!

Abu Pemiko                           +                          Aida Jungle King

                                                        Výborná, CAC,res.CAC,res.CACIB, 

                                                         Krajský výtěz 

Danubius winner 2011 (SKCHTaF)                                       

Top Jack Russel terrier 2010                                                

(SKCHTaF)                                                                                   

Victory winner 2011                                                               

Grand Champion Slovakia 2011                                                   

INTERCHAMPION

3.pl BEST HUNTING DOG - Split 2010                                                                                      

Hungaria Champion 2010                                                                                 

Winner of Special Terriers Show of Slovakia 2010                                    

Club Champion SKCHTaF 2010                                                                      

Grand Prix Slovakia Winner 2010

Champion Slovakia 2010

3. pl. BOG of short-legged terriers - Special Terriers Show SKCHTaF 2010

Danubius Winner 2010 (SKCHTaF)

Top Jack Russel terrier 2009 - SKCHTaF

Junior Champion Hungaria 2009

Winner of Special Terriers Show of Slovakia 2009

Junior Champion Slovenia 2009

Best Junior JRT - Klatovy 2009

Croatian Junior Champion 2009

3. pl. BIG III. FCI - MVP Zadar 2009

Mediterranean Junior WInner - Zadar 2009

2 x Junior BOB - MVP Zadar 2009

Junior Club Winner SKT - Maribor 2009

Junior BOB - Maribor 2009

2.pl, Top Jack Russel terrier 2008 SKCHTaF

Junior Club Winner 2009 (Viničné 2009)

Best Junior JRT - Brno 2009

Junior Champion Slovakia 2009

Junior Club Champion SKCHTaF 2008

Junior Club WInner 2008 (Nitra 2008)

 Best puppy Jack Russel terrier - European Dog Show 2008

BOD Baby - Grand Prix Slovakia 2008

Res. BIS Baby - Bratislava 2008

BL ( =earth trial)

12xBOB, 6xCACIB, 5xR.CACIB, 2xCACA, 14xCAC, 4xCAJC SR, 2xCAJC SLO, 2xCAJC HR, 2xCAJC CZ, 3xHPJ

Kontaktné brlohárske skúšky

Klubové skúšky odvahy na diviaka

Klubové farbiarske skúšky malých plemien 

 

svitici-srdicka-menici-barvy-6-ks.jpg

......................................................................................................................................................

20.-21.8. MVP Duodanube Bratislava

Výlet na Slovensko pro mě začal již v pátek - Aida se rozhodla že, čekat do soboty nebude a tak jsme pospíchaly za ženichem co nám kola stačila :-) Tímto děkuji Mirce Démové za útočiště, Andrejovi, Katce a jejím báječným rodičům za nezjištnou pomoc, ochotu a vůbec za to, že jsou. Je mi velkou ctí, že Vás mohu považovat a přátele - díky!!!

Výstava byla po oba dny moc fajn. Naše Kája - Caledon Admiko měla svoji výstavní premiéru a obstála víc než dobře - po oba dny VN1 !! Aida se zvládla vystavit i hárající a udělala mi obrovskou radost tím jak velký kus cesty jsme spolu za tak krátkou dobu ušly.... Bastík v sobotu idisponován zraněním na hlavě - s naprosto stejným slovním hodnocením jako bráška Bajaj s CAJC.

Výsedky:

sobota, rozhodčí Schock, Německo:

Caledon Admiko - VN1 - štěňat

Aida Jungle King - V1, CAC, res. CACIB - střední

Bastien Pylades VD - mladých

 

neděle, rozhodčí Seman, Slovensko:

 Caledon Admiko - VN1 - štěňat

Aida Jungle King - V2, res.CAC - střední

Bastien Pylades - V3 - mladých

dsc0083.jpg

 

Jelikož prožíváme náročné letní období a maximum času věnujeme našim čtyřnožcům a Mirunce, stránky poněkud zanedbáváme. Ve zkratce tedy doplním nejdůležitější okamžiky léta:

Vrh C:

Všechna miminka již mají své milující páníky. O některých dostáváme pravidelné info, za což velice děkujeme a těšíme se s vámi.

Carful - náš jediný chlapeček byl již u nás na návštěvě a udělal mi velkou radost - je nádherný, temperamentní, prostě nej :-) Jeho sportovně založení pánící plánují i nějakou tu výstavu!carful-14.t.jpg

 Cru Crixi -   malá ,,kašpárková´´ má za sebou již první výstavu. A jakou! Hned na poprvé vyjela se svými skvělými páníky na 2. Klubovou výstavu JRT a PRT na Konopiště. A i ona v silné konkurenci krásných štěňátek zazářila a vybojovala VN1 - nejkrásnější fena štěně výstavy! Posudek: Velmi slibná fena, optimalni sily kostry, výborná hlava, ale zatim nedotažena pigmentace víčka, výborné ucho, výborný rovný hřbet, výborný prut, velmi pěkný pohyb, výborna kvalita srsti, fena se pěkně ukazuje. Štěňátka posuzovala na Konopišti osoba nejpovolanější - hl. poradkyně klubu chov. teriérů, p. Tíchá. O to více si vážíme krásného hodnocení. Velice děkujeme za krásnou reprezentaci naší chovatelské stanice a držíme palec do dolších výstvních ,,bojů´´. Crixi má již i své osobní stránky - http://www.jrtworld.com/novinky/

2011-08-20-2010_03_51.jpg

2011-08-20-2010_06_57.jpg

Caledon -    naše malá Kája. Mirunka ji miluje a proto je prozatím stále s námi. I ona se již ukázala světu a to hned na MVP Bratislava. Po oba dva dny si odnesla krásný posudek a hodnocení VN1 - Schock, Seman.

Posudek Schock (DEU): Velmi typická, nadějná, feminální hlava, správné uši, dobré délka hřbetu, dobře postavený a nesený ocas, vynikající srst.

dsc0085.jpg

dsc0088.jpg

p. Seman vypadal, že mi Káju ani nevrátí :-)))

 Carolain -  naše elegantní princezna si užívá pozornosti velké milující rodiny a obdařuje všechny své dvounohé svoji neutuchající láskou!

255064_224560594234435_100000414871566_911885_6711563_n.jpg

Cassie -  o té bohužel žádné velké info nemáme. Měla by se vystavovat na MVP v Boleslavi takže doufám, že se tam potkáme a dozvíme se jak se holčičce daří. Na fotce s kamarádem, kterého má doma.

254591_230156733662297_100000039170134_965043_6780286_n.jpg 

Coffee - o té bohužel nemáme shodou nešťastných náhod, info naprosto žádné. Pokud zahřívá někde právě Váš gauč, dejte mi prosím vědět alespoň krátkou zprávou.

 

Bataloo Happy Floren:

První skvělou akcí léta kde Batula zabodoval byla zkouška z norování. S časem 10s a plným počtem bodů v konkurenci 19ti pejsků tyto zkoušky vyhrál. A to neměl být konec! Fenomenální akcí se stala 2. Klubová výstava JRT a PRT konaná v srpnu na Konopišti. Batula vyhrál v obrovské konkurebci třídu mladý s hodnocením Výborný1 CAJC a poté porazil i nejkrásnější mladou fenku a stal se tak nejlepším mladým jedincem dne JBOB. Leni, Batulko, máme z vás hrozně moc velkou radost a za vše děkujeme!!!! ( zamačkávám slzu, protože už na klávesnici skoro nevidím :-))) )

 dsc_0059.jpg

dsc_0104.jpg

 

Balast:

Béďova jezdkyně bohužel ztratila motivaci nejen k závodění, ale i samotnému ježdění na Béďovi. Což nás velice mrzí. Nějaký čas Balast tedy nepracoval. Vyjel až na Krajský přebor pony v drezuře. A tady se samozřejmně projevila ona absence práce. Výkon s kterým rozhodně nejsme spokojeni, a který byl hluboko pod hřebcovými možnotmi, stačil pouze na čtvrté místo.

p4_60_.jpg

 V srpnu se Balast zúčastnil Celostátní výstavy ČSP v Olešnici. V kategorii hřebců nad 5 let působících v chovu se ve velice silné konkurenci umístil na druhém místě.

snv32004.jpg

 

Furioso:

Pracujeme na přiježďování, nikam nespěcháme, dospíváme. V rámci tréninku jsme vyjeli dvakrát do Bohuslavic k Janě Kosařové, kde vedl jezdeckou hodinu Jan Buben. Za 10 let co jsem pod ním nejedila se nic nezměnilo - obětavý, přesný, báječný :-) Furinek se mu moc líbil a vyslovil milé překvapení nad tím jak mladý hřebec v neznámém prostředí pěkně chodí a bez problémů akceptuje volně se pasoucí stádo vedle jízdárny.

Furinek pracoval bez problémů, a tak jsme vyrazili již i na první hobby závody, víceméně pro okoukání. První soutěž ZM šel hřebec za chybu na posledním skoku, Z čistě. Jelikož bylo Z dvoufázové, moc času na přemýšlení o tom zda rozeskakování jet, nebylo. Jela jsme tak, aby hřebec měl optimální podmínky, bez závodění, v klidu. Druhá fáze byla nej z celého dne, takhle skvěle hřebec ještě neskákal. Bohužla mi nad třetím skokem praskli oba třmeny a tak jsem chtě nechtě soutěž ukončila :-) Nicméně jsme odjížděli velice spokojeni s pozitivními ohlasy fundovaného okolí.

snimek_0151.jpg

Druhý Furinův výjezd jsme byli již odvážnější :-) první soutěž hobby ZM jsme šli za chybu na skocích plus nějaké drobné za čas :-) Ofi Z za chybu na třetím skoku. V Jaroměři poněkud postrádám logiku věci - první čtyři parkury měly stejný kurz, takže děti a mladí koně skákali to samé co se skákalo v ZL.... Alespoň jsme si vyzkoušeli co zvládneme. Jsme spokojení a pro letošní sezonu již zřejmě závodit nebudeme.

p1130465.jpg

FOTOGALERIE Furinka

 

30.6. Máme plán :-) I když je Furinek hodným vozítkem naší Mirunky, rozhodli jsme se, že je na čase pořídit vlastního koníka na mezifázi před Balastem. Vyjeli jsme proto do Polska kde jsme měli již nějaký čas vyhlédnutou nádhernou čtyřletou hnědku Felinského ponyho Mirjam. A tak Mirunka dostala k narozeninám ( druhým) svého koníka ( druhého). Mirinka je zlatíčko. Obsednutí zvládla bez problémů a tak si malá rajťačka krásně užívá na hřbetě miliónového pokladu.

mirijam.jpg

miri-1.jpg

mirjam-2.jpg

 

23.6. Milá návštěva ze Slovenska. Mirka k nám přivezla dva desetiměcíční pejsky, kteří k nám přijeli na výcvik  a následný prodej. Hladký Face u nás dlouho nepobyl :-) Hned druhý den odjel ke svým novým skvělým páníkům do nedalekého Broumova. Bylu nás již na úpravě srsti a vypadal opravdu spokojeně, jako by byl se svojí rodinkou odjakživa.

Chlupatěšjí Falko stále čeká na nové milující páníky. Je to nádherný, velice aktivní pejsek. Dobře mu bude u sportovně založených dvounožců či u myslivce - lovecké pudy má ooooobrovské. Jeho cena je vzhledem ke kvalitám velice přijatelná.

fu.jpg

dsc00895.jpg

 

18.6. Další víkend jsem vyjela s Aidou a Bastíkem na výstavu do Hradce Králové. Jelikož měli být přítomni i majitelé tatínka Céčkového vrhu, jela s námi na výlet i naše malá Caledon, která prozatím zůstává v naší CHS.

Ač se počasí mračilo a i drobně sprchlo, vyklubal se z kupy mraků fajn den. A pro nás i velice úspěšný! Ohromnou radost mi udělala Aida, která se venku na travičce předváděla naprosto neskutečným způsobem což ocenil i p. rozhodčí Kliment  - Aida Jungle King výborná 1, vítěz třídy, a poté i Krajský vítěz!!!!! Což znamená, nejlepší fena plemene! Posudek: Dobře předvedená fena, s elegantním pohybem, dobrou sílou kostry, stavbou těla, kvalitní srsti.

I Bastík mi udělal radost. Poskakování bylo o fous lepší :-) I on se p. rozhodčímu líbil - výborný 1, vítěz třídy mladých :-))) Posudek: mladý pes v tělesném vývoji, s dobrým pohybem, standardní sílou kostry, dobrou stavbou těla, kvalitní srsti.

Takže jsme čekali na závěrečné soutěže - Bastík o nejlp. mladého psa výstavy a Aida jako krajský vítěz o vítěze FCI skupiny.

Bastík zabodoval a z cca 50ti mladých jedinců se dostal do výběru nejlepších 10ti. Aida se předvedla krásně, bohužel byli Silky koukavější :-)

I tak krásná výstava doplněná milou společněstí Krejčířových.

bastik_hr_028.jpg

Fenka z vrhu C - Caledon a tatínek Coudy :-)

 

bastik_hr_019.jpg 

Bastien Pylades - 10.měsíců

 

12.6. Speciální výstava teriéru Lanškroun. Odjížděla jsem na výstavu spíše jen ze zvědavosti. Bastík je ještě moje nehotové miminko a když jsme viděla že ve třídě mladých je s námi pes jednou tak starý...... Vezla jsem  Bastíka a na první seznámení i Xaru - probíhala tamtéž i krajská výstava. Jeli se mnou i Míša s Martinem, za což jsme jim velice vděčná. Mládí Xary bylo znát a tak vše nové bylo zajímavé.

Nepochopitelně se i ohaři vystavovali na zimním stadionu ( oproti některým malým plemenům která běhala venku po trávě) což byl nejen pro Xaru problém. Velký pes a kluzká podlaha nejde do kupy.Klouzala se chudinka malá tak že kolem oběda už nechtěla do haly ani jít.....

Jaci se vystavili celkem rychle. Bastík nepochopitelně zlobil,poskakoval jako kozička :-) I přesto v konkurenci a u přísné p. Tiché VD2  - za nedobarvené víčko - ano, kousek nám ještě chybí. Nicméně p. Tichá vyzdvihla krásnou hlavu, rovný hřbet, dobré slecho i super kvalitu srsti a v neposlední řadě úžasnou povahu našeho miláčka :-)

dsc00713.jpg

 Na posouzení ohařů jsme museli nějakou tu chvilku čekat. Venku se Xara uklidnila a vypadalo to, že se mi ji snad podaří i rozumně předvést. Drželi jsme ji co nejdéle venku a ke kruhu přišli až těsně před posuzováním. Ač byly v kruhu koberce, Xara měla bohužel zafixováno, že to ve vnitř klouže a že se padá, takže běhala se strachem a tudíž proutkem dolů. Což se p. rozhodčímu samozřejmně nelíbilo. Postavila se na danou situaci krásně. Což se nedá říct o druhé feně,která s námi byla ve třídě mladých. Pán byl zřejmně poprvé na výstavě o předvádění nevěděl nic, takže fenu v podstatě nepředvedl, nepostvil.... Navíc byla fenka opravdu hubená, což pronesl i pan rozhodčí, tím pádem budila ,,hrbatý´´ dojem. To vše navíc umocněné opravdu dlouhou hlavou a dlouhým slechem. Nicméně dostala V1 a Xara V2. Vysvětleno mi to bylo tak, že za špatně nesený proutek. Což mi přijde jako naprostá hloupost. Pokud dám psovi výbornou a neshledám žádnou vadu, druhému dám taktéž výbornou i když vytknu vady a v pořadí dám horšího před lepšího, ztrácí nějaké posuzovní smysl.... No což, máme premiéru za sebou, příště už to snad bude lepší.

p1030649.jpg

 

POZOR!!!
Nově nabízíme tyto dva pejsky JRT, kteří k nám mají přicestovat ze Slovenska na výcvik. Jedná se o dva krásné kluky, kteří nejsou vhodní k chovu - pouze zazlobily zoubky. Nic jim však nebrání v tom být plnohodnotnými sportovci, lovci či mazlíky na gauči. VELICE, VELICE příznivá cena!!!!!!

face.jpg

168773_1584390605521_1108420814_31418017_5111914_n.jpg

 

5.6. ,,Vypečený´´ víkend pokračoval i v neděli. Plánovaná účast na Náchodské přehlídce koní by se dala nazvat - Člověk míní, život mění. Z původních plánů sešlo a do Náchoda jsme nakonec vezli pouze Breta a z HK přijel Balast. Už při předvádění na ruce se mi zdál Bret podezřele hodný, což pod sedlem ještě utvrdil. Jindy elegantní hřebec dobře chodící bez problémů i pod sedlem mi dal zabrat tak, že jsem měla košily promočenou do poslední niťky. Chodit se mu zoufale nechtělo a tak celá ukázka na hudu vzala za své a provedli jsme jednu velkou improvizaci. Taktéž Béďa - původně secvičená drezurka s Furinkem byla ,,pouze´´ ukázkou hřebce pod sedlem. Tak snad příští rok bude líp....

254303_208461192528973_100000952816443_556780_5707993_n.jpg

246931_208461362528956_100000952816443_556785_3416878_n.jpg

251295_208460422529050_100000952816443_556745_3098188_n.jpg

253624_208460502529042_100000952816443_556749_1117250_n.jpg

Za foto velice děkuji Karlu Pinkasovi

4.6. Dali jsme se zlákat a vyrazili na drezurní závody do Lomnice nad Popelkou, které byly pořádány během slavností Já mám koně. Těšili jsme se na program i na závody. Slyšeli jsme, že závody probíhají v parku a tak jsem byli zvědaví.... Na místě ovšem překvapaní - malinký prostor na parkování, všude svah, v parku mírnější než na parkovišti. Marně jsem tápala kde jako bude opracoviště... Další šok - prý na tom oploceném plácku mezi stromy- Začala jsem tušit problémy. A taky že ano. Nebudu detailně popisovat útrapy, které koně měli na malém prostoru který naprosto dokonale klouzal, karambolů bylo nesčetně. Takže opracování téměř nemožné, více jak hodinové zdržení začátku soutěží. Obdelník jistě také neměl ,,ty pravé´´ míry - nebylo ani možné do něj vjet přímo, jezdilo se ze vnitř!!! Damula se při prvním naklusání smekla tak, že se bála i v obdelníků a v panice vyvažovala hlavou nataženou dopředu a zběsilým tempem, které nebylo možné jakkoliv korigovat. Byla jsem opravdu zklamaná - ze všeho, včetně našeho zběsilého výkonu. Naprosto neodpovídající podmínky pro konání závodů, startovné 300Kč!!!!! - takže už víme - do Lomnice nikdy více!!!

146.jpg

 

30.5. Prckové rostou, krásně baští, zvládli jsme tetování i první očkování a nyní se pokoušíme vybrat ty nej páníky :-)

Video z dnešního dne ZDE

167.jpg

coffe.jpg

 

21.5. Vyrazily jsme v silné ženské trojce do nedaleké Jaroměře na drezurní trénink, hobby závody. Avizovaný J. Tvarůžek byl velkým lákadlem a možnost slovního hodnocení přímo po úloze neocenitelná. Po lehkých zmatcích na začátku přišla řada i na Damulu s Míšou. Ta značně nervózní odmítla nasadit cilindr a jedila v helmě :-) Pan tvarůžek nešetřil potřebnou kritikou a tak první soutěžní start byl pro Míšu ještě težší, ale proto jsme sem přece jely :-) Já jsem už na opracovišti viděla, že se Mařenka dobře vyspala a je ochotná předvést co v ní opravdu je.

Zajely s Míšou naprosto precizní úlohu Z2 bez větších chyb. Po utichnutí bouřlivého aplausu promluvil p. Tvarůžek. Velice chválil pohyb po střední čáře i cekový projev dvojce. Jako negativum vyzdvihl nedstatečný kmih, který mimichodem vytýkal každé dvojci. Byla jsem na holky moc pyšná a když po dojezdu poslední startující vyzval hlasatel Míšu aby se dostavila k dekorování plesalo moje srdíčko ještě víc. A při dekorování tak trochu šok! Porazily jsme i ostřílenou dvojci Sabinu Široky s šimlatou Dextrou!!!! Radost byla veliká a po přečtení protokolu z úlohy nepopsatelná - tři osmičky a 84,7% předčily všechny naše tajné sny. Vím, je to pouze hobby závod ale pro nás vlastně velké vítězství. Když jsme si Damulu z Polska přivezli, uměla sice přeskok, byla velice ochotná a svolná ke všemu, ale absolutně neznala co je to uvolnit hřbet nebo krk. Ježdění na průvlečkách ji naprosto otupělo. Dnes je z ní naprosto jiný kůň. A to je pro nás výhra největší.

Úoha Z3 se nám už nepovedla dle představ, sem tam se vloudila menší chybka v provedení cviků, ovšem nic z čeho bychom musely mít těžkou hlavu. I v této úloze holky zabodovaly a obsadily krásné druhé místo za Šárkou Šlencovou.

Spokojenost na všech frontách. Děkujeme věrným fanouškům i fotografovi!

FOTOGALERIE

misa-1.jpg

 

20.5. Miminkům z vrhu C je pět týdnů. Krásně baští granulky, takže po tetování a očkování jim nebude doufám nic bránit tomu, aby kolem 9.6. opustili rodné hnízdo. No podívejte jak nám všichni rostou do krásy!!!! Máme z tohoto vrhu ohromnou radost!!!

162.jpg

161.jpg

163.jpg

164.jpg

165.jpg

166.jpg

 

17.5. Video céčkového vrhu ZDE

16.5. Prckové z vrhu C zase o kousíček povyrostli. Povedlo se mi dokonce i některé vyfotit hezky ve stoje - za mohutné podpory naší dvouleté Mirunky. Pokud tedy někde na fotce naleznete štěňátko od Pribináčku, víte odkud vítr fouká :-) Je to moje velká pomocnice, která dokonale chystá prcky do života - budou odcházet dokonale ohlazení a omuchlaní. Myslím, že jim to vůbec nevadí, naopak s radostí tlapkají za malou a rošťačí.

Na tomto místě se jistě hodí znovu zopakovat již mnohokrát řečené ( třeba si ušetřím mnohé vysvětlování v emailech či telefonátech :-)))) ) - pes s loveckou zkouškou NEROVNÁ SE pojašený šílenec co honí zajíce a srnečky. Naopak. Pes při zkoušce prokazuje jak je před zvěří ovladatelný, nebo jí se výstřelu (nenadálého hluku) a je poslušný při jakékoliv situaci. Nezapomínejme proč byl JRT vyšlechtěn a co bylo jeho posláním. Vždyť povaha je jedním z hlavních rysů těchto malých nebojácných pracantů. A kde jinde ji nejlépe vyzkoušíte? Ano, v běžné praxi či při pracovní zkoušce. Doma na gauči či ve výstavním kruhu je hrdinů spoustu - realita je poté ovšem naprosto jiná a v mnoha případech i smutná.

Proto mají naši psi loveckou zkoušku, pracují s dětmi, jsou součástí naší rodiny - protože charakter je pro nás stejně důležitý jako exteriér.

104.jpg

150.jpg

A teť již nové fotky miminek v 31.dni života.

154.jpg Pes - Careful

157.jpg Fena - Cru Crixi

156.jpgFena - Cassie

155.jpg Fena - Carolain

158.jpg Fena - Coffee

159.jpg Fena Caledon

 

14.-15.5 Oba dva dny vyjel Balast s Barčou do Kunčic závodit - v osobotu si skočil dvě soutěže ( 60/70 a 80/90) - obě za chybu. V neděli zvládl nepřízeň počasí i říjící kobylku na opracovišti a v první drezůrní úloze své kariéry  získal přez 50%  a umístil se na 9.místě z 21. startujících. Takže úspěšný víkend.

I my jsme se chystali ze Srbské vyjet do Kunčic, nicméně jsme po několika žhavých telefonátech do HK usoudili, že v tak nejistém počasí nebudeme Furinkovi jeho první životní star takhle stěžovat. Zajeli jsme se proto alespoň podívat na Béďu.

Za fotky ze soboty děkuji Kleplom do Třesovic :-)

beda-kuncice-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

beda-1kuncice.jpg

bed-kun-3.jpg

 

13.5. Dostali jsme krásné fotky Batuli, který si se svými kamarády užíval sluníčka na zahrádce. Vyrostl u Lenky do krásy, máme z něho radost!

p1140181.jpg

p1140232.jpg

 

11.5. Jelikož se Bonička plně věnuje svým mateřským povinnostem, začala se mnou za dětmi jezdit Aida. I ona se ukázala jako naprosto skvělý charakter - děti miluje a užívá si každou pozornost a pohlazení, které ji věnují. Dokonce i v některých směrech předčila Boničku. Klidná a rozumná Bona občas nechce při nacvičování chování skákat po dětech, radši si lehne a mazlí se. Uvažuji proto, že do škol a školek bude jezdit na přednášky Aida a ke starým lidem a postiženým dětem Bonička.

aida-1.jpg

aida-3.jpg

 

10.5. Včera nás čekalo ve schránce překvapení z kterého jsme měli ohromnou radost. Jako každý rok vyhlašoval Klub chovatelů teriérů soutěž o Top teriéra klubu r.2010. Naše fenka Bona Bohemia Pechos (ano, maminka céčkového vrhu :-)))) ) se umístila v kategorii Lovecký výkon na krásném druhém místě v rámci plemene Jack Russell terier!!!!! Pouze o 0,1 bodu nás porazila fenka Apple od Bobří řeky, které moc,moc gratulujeme - velice dobře paní ,,jablíčkovou´´ známe. Byla u nás na loveckém nácviku, takže její úspěch na pracovním poli nás těší dvojnásob!!!

No a Bonička zabodovala i v kategorii krása, kde se v rámci plemene umístila na čtrvtém místě! Považuji to za ohromný úspěch - všechny před náma umístěné feny jsou minimálně brucken ( s chloupkama),  dvě dokonce importované z velkých chovatelských stanic!

Boničko, moc Ti děkuji za to že jsi. Za to že jsi tak báječná a prostě naše!!!

bona-xi.jpg

 

10.5. Mimnka z vrhu C rostou neuvěřitelně - snad před očima :-)

Využili jsme krásného počasí a miminka poprvé na pár minut okusila pochytat pár slunečních paprsků. Spoustu nových fotek ve FOTOGALERII

vsichni-kolaz.jpg

 

2.5. Od dnešního dne až do 5.5.2011 jsme mimo telefoní dosah. Zanechte nám proto prosím vzkaz na emailu: laskot.m@seznam.cz

 

1.5. Nové fotky miminek zde na stránkách. Přidala jsme i první malé slovní hodnocení, to aby budoucí páníčci měli trošičku představu o tom jak se jejich budoucí parťáci projevují v prvních týdnech života.

65.jpg

 

30.4. Dnes jsme měli velice milou návštěvu! Přijeli majitelé tatínka našich miminek - Coudíka. Jsou zároveň i chovatelé našeho Bastíka, takže ,,kontrola´´ proběhla dvojtá :-) Po pomuchlání miminek jsme se vydali na malé cvičení - taťka Coudy je kabrňák a barva mu nečinila žádné velké problémy a  i ,,mamka´´ ( našeho Bastíka) Bayleis byla nucena k malé práci a rozhodně se nedala zahanbit :-) 

 Bastík se návštěvě předvedl s klidem sobě vlastním, v celé své osmimesíční kráse! Máme z něho všichni ohromnou radost! Krásný den jsme zakončili grilováním obklopeni našimi čtyřnohými kamarády. Víc takových pohodových dní! 

bastik-30.4.2011---2.jpg

 

28.4. Naši medvídci z vrhu C mají dnes 14.dní. Začali pomalu koukat, vrnět, kňučet... zkrátka už začínají být pejsky! :-)

Doplněny fotky v sekci štěňata i ve fotogalerii na rajčeti.

55.jpg

 

25.4. Naše miminka z vrhu C krásně rostou - snad přímo před očima, jsou z nich ohromní puclíci! Jeden z pejsků nezvládl těžký start do života a tak se na nové páníky těší čtyři hladkosrsté slečny a jeden krásný pejsek.

Jak miminka rostou se můžete přesvědčit ve FOTOGALERII ,kterou budeme průběžně doplňovat.

43.jpg

 

24.4. Balast a Barča vyjeli na první společné ( Béďovi první životní) hobby závody do Sobotky. Hřebec se dle očekávání choval maximálně slušně, nechal se v klidu vodit po parkuru a při obouch startech ,,vyrobil´´ shodně dvě lehké chybky pramenící čistě z nezkušenosti jak jeho tak jeho mladé jezdkyně. I tak jsme spokojení!

80-90_cm_23_.jpg80-90_cm_24_.jpg

 

23.4. Xara Javořice se zůčastnila Svodu loveckých psů. Chovala se slušně, ukázala zoubky (plnochrupá), nechala se změřit (61cm) a i ona nám udělala ohromnou radost skvělou povahou - nekonalo se žádné škrcení ani skákání po pánovi jako jsme mohli vidět u některých přítomných čtyřnožců..... Byla to její první veřejná akce.

xara-svod-3.jpg

xara-svod-5.jpg

 

22.4. Významný den pro naši Míšu. Vyjeli jsme na Pardubické závodiště, kde měla Míša s Damulou zkládat Zkoušky základního výcviku jezdce nutné k udělení jezdecké licence. Svědomitě se s Mařenkou chystaly a tak jsme všichni doufali v zdárný konec. Cestou jsme se zastavili na Lípě pro Barču a Pepinu a ujížděli vstříc osudu :-) Pohodový den, zakončený úspěchem obou slečen nás maximálně potěšil - o to víc, že Míša byla vyhodnocena jako nejlepší. Navrch se předvedla naše Damula - 15.min před jízdou, byla zapůjčena slečně které protestoval koník. Po pár skocích na opracovišti i tuto slečnu přenesla bez problémů přez předepsaný parkurek a slečna zkoušky složila! Zlato naše.... Holkám ještě jednou moc gratulujeme! 

FOTOGALERIE

1.jpg

 

17.4. Damula a Furinek vyjeli do daleké Štěkně, kde jsme se jako členi Selaské Jízdy Nechanice účastnili oslav Štěkně a Pracejovic.

Oba koníci se chovali naprosto vzorně. Mladý hřebec se nezalekl žádných záludností,  které na něj slunečný den - a tak trochu i my, nachystal a vše prostál bez ztráty kytičky. Máme z něho upřímnou radost!

FOTOGALERIE

1.jpg

 

14.4. A je to tady! Dnes krátce po poledni to začalo a ve tři jsme měli hotovo! Ano, Bonička 59. den březosti porodila 5 úžasných holčiček a dva parádní chlapečky! Předčila všechny naše smělé sny o počtu miminek a tak nám začíná jedno náročné období na které se ale moc těšíme!

Fotky miminek v sekci štěňátka - vrh C.

27.jpg

 

16.3. Další radostnou novinkou je potvrzená březost naší Boničky. Pan doktor na ultrazvuku štěňátka viděl a už i my vidíme na bříšku, že tam nějaký ten ,,dáreček´´ je.

Otcem štěňátek je 100% hladký austráláček Coudy Pemiko. Oba rodiče jsou lovecky vedeni, s pracovní zkouškou. Oba hladkosrstí, oba šamiponi krásy - velice se na tento vrh tešíme!

bona-1.jpg

znavená Bonička po procházce

             Ch. Bona Bohemia Pechos           +                  JCh. Coudy Pemiko

c-b.jpg

 

14.3. A je to tu! V 21.40 na nás vykoukla krásná kobylka! Porod probíhal bez větších komplikací a maminka i malá zvládly vše dobře.

1.jpg

9.jpg

 

8.3. Nová videa hřebců - Balast ZDE , Furioso ZDE a ZDE

116.jpg

 

7.3. Musíme s radostí konstatovat, že Furinek se taktéž zabydlel bez sebemenších problémů a začíná pravidleně pracovat. Je to velice milý a vnímavý koník a tak práce s ním je opravdu radost! 

1.jpg

4.jpg 

5.jpg

 

6.3. Vyjeli jsme do Polska na obhlídku budoucího ženicha našich dam. Krásný Slazky hřebec nás na živo přesvědčil, že volba je to správná. Na svých 15.let naprosto nevypadá a je to velký gentleman se super exteriérem.

Damula odjela hned 7.3. ( k ,,velké´´ radosti Míši) na malou připouštěcí dovolenou. Burža pojede za panem Vyvoleným po narození hříbátka, které již brzy očekáváme.

hrebec-pl-2.jpg

hrebec-pl.jpg

 

4.3. Balast se na Lípě zabydlel bez větších komplikací. Barča se o něho vzorně stará a hýčká ho. Fotky ze skokové přípravy ZDE

102.jpg

 

2.3.  POZOR, OD DUBNA ZAČÍNÁME CVIČIT!!!!

V dubnu 2011 se ve Vysoké Srbské okr. Náchod  uskuteční kurz ,,předzkouškové lovecké kynologie´´. Rádi by jste se svým psem zúčastnili loveckých zkoušek, ale nevíte jak na to, kde začít, co cvičit? Během víkendu si ukážeme naprosté základy loveckého výcviku, co po vás na zkouškách rozhočí budou chtít, co rádi vidí, co naopak ne. Poradíme co si vzít na sebe, kde se hlásit, jak uspět, představíme si jednotlivé disciplíny. V květnu 2011 navazujeme kurzem před zkouškami vloh, které je možné u nás složit. Vhodné pro malá i velká plemena, pro lajky i pokročilé. Jedinečná možnost vyzkoušet si, zda bude lovecký výcvik pro Vás a Vašeho psa to pravé.

Nácviky před ZV - můžeme cvičit i další disciplný - dle přání a schopností účastníků

16.-17.4. 2011

23.-24.4. 2011 - 23.4. pořádá OMS Náchod svod loveckých psů - nutné mít pro účast na zkouškách

7.-8.5 2011

20.5. 2011

21.5. 2011 - ZV

Možnost ubytování bude ještě upřesněna. Přihlášky prosím na laskot.m@seznam.cz

cviceni-2.jpg

 

25.2. Ve stejný den jako odcestoval Balast k nám přijel ( resp, jsme pro něho jeli do Tlumačova :-)) mladý pl. hřebec Moravského teplokrevníka - 54/397 Furioso R-4  po Furioso II, z 185 Fátima/Koheilan V-3.

Hřebec na podzim r.2010 vyhrál výk. zk. hřebců v TO Tlumačov. U nás si bude užívat pozdního dětství a zvolna se chystat na sport.

furioso-1.jpg

furioso-3.jpg

 

25.2. Balast odcestoval na Lípu u Hradce Králové, kde se bude věnovat nejen sportovním aktivitám :-) I zde nabízí své služby plemeníka.

Bude zde ježděn a opečováván 11ti letou slečnou Bárou. Doufáme, že bude i Barče dělat radost, alepsoň tak velkou jako dělal nám a přidá i nějaký ten úspěch na sportovním poli. Budeme se samozřejmně dál podílet na všech aktivitách hřebce. Neváhejte nás proto prosím kontaktovat ohledně připouštění na stanici Vysoká Srbská.

6.jpg

10.jpg

 

14.2. Seznam Kynologických - loveckých, akcí ve Východních Čechách naleznete ZDE

cviceni-1.jpg

 

13.2. Naše Bonička - Bona Bohemia Pechos, má již potvrzené, že je Českou šampionkou krásy - máme doma diplom :-)

skenovani0001.jpg

 

10.2. Podařilo se mi dohledat valáška, který je po fenomenálním pony hřebci Alibabovi ( otec matky našeho Balasta). Je to velice šikovný koník, kteří při KVH 147 překonává  s dětmi parkur 130cm.

konie_24952_0.jpg

 

5.-6.2. Duo Cacib Brno

Náročný víkend ve společnosti fajn lidí. Jak se nám dařilo krátce ZDE

dsc6293.jpg

 

31.1. Na fotečky z malého zimního trénování se můžete podívat ZDE

dsc07759.jpg

Ježdění¨, ač na sněhu, bylo pohodové, všichni se moc snažili a šlo jim to báječně. Mám velkou radost, že čas a práce, kterou jsme Balastovi dali, se nám začíná vracet v podobě klidného, dobře voditelného hřebce :-)!!!!! Doufám, že budou s Luckou pokračovat v tak dobrých výkonech jako předvedli jedno mrazivé lednové odpoledne......

 

23.1. Výstava v Trenčíně - zívačka :-))) ZDE

dsc0507.jpg

 

7.1. Rok jsme začli opravdu úspěšně. První akcí roku 2011 byla Hanácká výstava psů v Olomouci. Jak se nám vedlo si můžete přečíst TADY.

p1290375.jpg